"Turu geçen şampiyon olur"

"Turu geçen şampiyon olur"
- Fenerbahçe Grundig Kadın Voleybol Takımı'nın oyuncusu Meliha İsmailoğlu:"VakıfBank'la oynayacağımız Dörtlü Final'in ilk maçını kazanan tarafın şampiyon olacağını düşünüyorum"- "2010 yılında 16 yaşında Bosna Hersek'ten Türkiye'ye geldim. Türk Milli Takım


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Grundig Kadın Voleybol Takımı'nin Bosna Hersek asıllı Türk oyuncusu Meliha İsmailoğlu, DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'de VakıfBank'la oynayacakları maçı kazanan tarafın şampiyonluğa ulaşacağını savundu.

Sarı-lacivertlilerin 22 yaşındaki milli voleybolcusu Meliha, İtalya'nın Montichiari kentinde 9-10 Nisan'da oynanacak Dörtlü Final organizasyonu öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ligde normal sezonu lider tamamladıklarını ve Avrupa'da da Dörtlü Final'e kaldıklarını hatırlatan Meliha, "Bundan dolayı takımda çok iyi bir atmosfer var. Herkes voleybolu eğlenerek oynuyor. Böyle olduğumuz zaman stres de olmuyor. VakıfBank çok hızlı ve hırsla oynayan bir takım. Biz de öyleyiz. Çok çekişmeli bir maç olacaktır ve 5 sete uzayacaktır. Bu sefer kazanacağımızı inanıyoruz. VakıfBank'la oynayacağımız Dörtlü Final'in ilk maçını kazanan tarafın şampiyon olacağını düşünüyorum. Her sene mutlaka bir Türk takımı final oynuyor. Ya VakıfBank ya da biz şampiyon olacağız." ifadelerini kullandı.


- "Geçen yıl kaybettiğimiz maç istediğimizi artırıyor"


Genç voleybolcu, VakıfBank'a geçen sene DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turunda elendikleri maçın kendileri için dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Geçen sezon VakıfBank'a elenerek Dörtlü Final'in dışında kaldıklarını aktaran Meliha, "Geçen yıl 6'lı play-off turunda VakıfBank'a kaybettik. 2-0 öne geçmemize rağmen hem maçı hem de turu kaybetmiştik. Çok zorlu bir maçtı o. Az kaldı alıyorduk turu. O maç bizim üzerimizde büyük bir negatif etki yaptı ama bize güç de verdi. Bizim için dönüm noktalarından biriydi. Ondan sonra VakıfBank'ı geçerek hem ligi hem kupayı kazandık." şeklinde konuştu.

Meliha, kulübün Avrupa şampiyonluğu beklentisinin farkında olduğunu aktararak, "Bu beklenti bizde büyük bir motivasyon oluyor. Kadın basketbol takımımız da Dörtlü Final oynayacak. Erkek basketbol takımımız da ilerliyor. Her kulvarda takımlarımız yükseliyor. O yüzden hep beraber tek hedefe gidiyoruz. Bu da bizde motivasyon kaynağı oluyor." dedi.


- "Milli takımda oynamaktan gurur duyuyorum"


Aslen Bosna Hersekli olan Meliha İsmailoğlu, Türkiye'ye gelme hikayesini de anlattı.

Türkiye'ye 2010 yılında 16 yaşında geldiğini ve tek kelime Türkçe bilmediğini belirten Meliha, şunları kaydetti:

" 2010 yılında Türkiye'ye geldim. Bosna Hersek'teyken hep yurt dışına çıkmak istedim. Ya okumaya ya da voleybol oynamaya. Ankara'da akrabamız vardı. Benden önce Saraybosna'dan 3 kız daha Türkiye'ye geldi. Onlarla da iletişim kurdum. Onlar da benim Türkiye'ye gelmemi istedi. İller Bankası genç oyuncular arıyordu. Böyle bir prova için Ankara'ya gittim. Oyunumu beğendiler ve kalmamı istediler. Bana 'burada kalırsan sana vatandaşlık verip milli takımda oynatırız' dediler. Bosna Hersek'te de büyük bir geleceğim olmadığı için hemen kabul ettim."

Kendisini Türk hissettiğini vurgulayan Meliha, "2010 yılında 16 yaşında Bosna Hersek'ten Türkiye'ye geldim. Türk Milli Takımı'nda forma giydiğim için büyük gurur duyuyorum. Önce plaj voleybolu oynadım ve oradan milli takıma gittim. Plaj voleybolundan salona geçmek büyük bir değişiklikti. Böyle büyük bir milli takımda oynamak gerçekten gurur verici." değerlendirmesinde bulundu.

Çocukken Bosna Hersek'te de Fenerbahçe'yi tanıdığını söyleyen Meliha, "16 yaşında Ankara'ya geldiğimde tanıştığım insanlar 'inşallah bir gün Fenerbahçe'de oynarsın' diyordu. Bunu şaka olarak diyorlardı. Burada olduğumu görünce inanamıyorlar. Fenerbahçe'de oynamak çok gurur verici bir duygu." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.