Tyf İle Deü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Tyf İle Deü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Akdurak:"Sadece denizde değil karada da bilimsel, bilinçli ve dünyada rekabet edebilir çalışmalar yapmamız gerekiyor"

İZMİR (AA) - Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak, bilimsel, bilinçli ve dünyada rekabet edebilir çalışmalar yapmaları gerektiğini bildirdi.

TYF'den yapılan yazılı açıklamada, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile yelken sporunun yaygınlaşması, performans sporcularının akademik ve bilimsel açıdan desteklenmesi, yelken sporunun geliştirilmesi için ortak projeler üretilmesi ve desteklenmesini amacıyla protokol imzalandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TYF Başkanı Özlem Akdurak, yelken sporuyla ilgili önemli ortak çalışmalara imza atmayı planladıklarını vurguladı.

DEÜ'nün hem İzmir’in hem de Türkiye’nin göz bebeği olduğunu belirten Akdurak, şunları kaydetti:

"İş birliğimiz, yelken sporunun gelişmesi için elimizi güçlendirecek. Üniversitemizin bilimsel katkısı, başarılarımızın artmasını sağlayacak. 2020 Tokyo Olimpiyatları’na madalya umuduyla gidiyoruz. Zor bir yol ancak başaracağımıza olan inancımız tam. Sadece denizde değil, karada da bilimsel, bilinçli ve dünyada rekabet edebilir çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu noktada Dokuz Eylül Üniversitesinin katkısı çok çok kıymetli. Destek veren herkese teşekkür ederim."

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ise bilimsel desteğin yanı sıra ortak projelerin üretilmesi noktasında da destek vereceklerini belirtti. Federasyonun denizle ilgili sporların aktif şekilde yapılması konusunda kendileriyle çalışma isteği nedeniyle mutlu olduklarını bildiren Prof. Dr. Çelik, "Göreve gelir gelmez, İzmir’deki spor kulüpleriyle bir araya gelerek protokoller yaptık. Sorunların çözümü noktasında tüm spor dallarında çalışmalarımızı yürütmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.