Ucm'den Ürdün Kararı

Ucm'den Ürdün Kararı
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Ürdün'ün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sevk edilmesine karar verdi

LAHEY (AA) - Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Ürdün devletinin yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesi ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sevk edilmesi kararı aldı.

Merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan UCM'den yapılan açıklamada, mahkemeye taraf olan Ürdün devletinin yükümlülüklerine uymadığının belirlendiği bildirilerek, BMGK'ye sevk edileceği aktarıldı.

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in, bu yıl mart ayında Ürdün'de düzenlenen Arap Birliği Zirvesi'ne katılmak üzere ülkeye geldiği hatırlatılan açıklamada, el-Beşir'in tutuklanmasının ve mahkemeye teslim edilmesinin Ürdün'ün asli görevi olduğu ifade edildi.

Beşir, UCM tarafından, savaş ve insanlığa karşı suç işlemekle itham ediliyor. Mahkeme, Darfur'da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği çatışmalarda sorumluluğu bulunduğu gerekçesiyle Beşir hakkında 2009 ve 2010'da iki tutuklama kararı çıkartmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.