UCM'nin "Güney Osetya Savaşı" araştırması

UCM'nin "Güney Osetya Savaşı" araştırması
Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili, Münih'te Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Bendouda'yla bir araya geldi

TİFLİS (AA) - Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, 52. Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak için bulunduğu Münih'te Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) 2008 yılındaki Güney Osetya Savaşı'nı araştırmakla görevlendirdiği Başsavcı Fatou Bensouda ile görüştü.

Gürcistan Başbakanlığından alınan bilgiye göre, Kvirikaşvili ve beraberindeki heyetin UCM Başsavcısı Bensouda ile görüşmesinde, Gürcistan ile Rusya arasındaki Güney Osetya Savaşı'nın soruşturma sürecinde taraflarca işbirliği konuları ele alındı.

Gürcistan heyeti, Güney Osetya savaşında işlenen etnik temizlik, esirlere işkence uygulanması ve kültürel mirası kasıtlı yıkıma uğratmak gibi suçların tam tarafsız ve sonuna kadar soruşturulması için UCM ile ortak çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Güney Osetya Savaşı'nı soruşturmaya yönelik işbirliği için Gürcistan tarafına teşekkür ettiğini ifade eden Başsavcı Bansouda, Rusya'dan da bu konularda işbirliği beklediğini ve Moskova'dan görüşmek için haber beklediğini belirtti.

Başsavcı, soruşturma için bir ve çok yıllık bir plan üzerinde çalışma başlattıklarını bildirdi.

UCM Ön Soruşturma Dairesi, 27 Ocak'ta Başsavcı Fatou Bensouda'yı 2008'deki Güney Osetya Savaşı'nda işlenen suçlarla ilgili soruşturma açma konusunda yetkilendirmişti. Bu kararın ardından UCM, Gürcistan ve Rusya hükümetlerine ellerindeki kanıtları mahkemeye göndermek için bir ay süre vermişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.