Uçurumdan Atlayan 230 Koyun Telef Oldu

Uçurumdan Atlayan 230 Koyun Telef Oldu
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kar yağışı ve sis nedeniyle sürüden ayrılan 330 koyundan 230'u, uçurumdan düşmeleri sonucu telef oldu

Yüksekova ilçesinde kar yağışı ve sis nedeniyle sürüden ayrılan 330 koyundan 230'u, içlerinden birinin uçurumdan uçurumdan düşmeleri sonucu telef oldu, 100 koyun ise kayboldu.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Güçlü köyünün Duraklı mezrasındaki vatandaşlara ait koyunlardan 330'u, Solinan Yaylası'nda otlatılırken, kar yağışı ve sis nedeniyle sürüden ayrıldı.

Koyunlardan birinin uçurumdan düşmesiyle ardından atlayan 230 koyun telef oldu, 100 koyun ise kayboldu.

Çobanların durumu bildirmesi üzerine, 3 gündür karlı dağlarda hayvanlarını arayan köylüler, telef olan koyunlarını bir dağın yamacında buldu.

Koyunları telef olan Behram Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve sis nedeniyle sürüden ayrılarak kaybolan koyunlarını günlerdir aradıklarını söyledi.

Telef olan koyunları, bir dağın yamacında bulduklarını anlatan Çiçek, şöyle konuştu:

"Koyunlardan biri atlayınca ardından atlayan 230 koyunumuz telef oldu. 100 koyunumuz da kayıp. 3 gün önceki kar yağışı ve tipi nedeniyle çobanlar ve koyunlarımız yaylada mahsur kaldı. Durumu haber alınca köylülerle mahsur kalan çobanları ve bir kısım koyunu uzun bir aramanın sonucunda bulduk ve köye ulaştırdık fakat sürüden ayrılan 330 koyunu bulamadık. İlk gün fırtına ve kar yağışı nedeniyle arama çalışmalarına ara verdik. Havaların düzelmesiyle 2 gündür karlı dağlarda hayvanlarımızı arıyoruz. Bugün kaybolan koyunlarımızdan 230'unu telef olmuş halde bulduk. Koyunlarımız uçurumdan düşmüş. Kaybolan koyunları da arıyoruz. Zararımız çok büyük ve devletten yardım bekliyoruz."

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri de köye gelerek incelemelerde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.