UİGAD tanıtım toplantısı yapıldı

UİGAD tanıtım toplantısı yapıldı
Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (UİGAD) Konya Temsilciği Yönetim Kurulu tanıtım toplantısı Konya İl Başkanı M. Ali Elmacı başkanlığında yapıldı

İnternet gazeteciliğini düzenleme denetleme ve bir çatı altında toplamak için İstanbul’da kurulan UİGAD Konya İl Temsilciliği Yönetim Kurulu tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Konya İl Temsilcisi M. Ali Elmacı Başkanlığı’ndaki tanıtım toplantısı Aziziye Kafe’de yapıldı. Toplantıya; Başkan Vekili Mustafa Ekmekçioğlu, Başkan Yardımcıları Erkant Uysal, Servet R. Çolak, Yıldız Doğruer Yemiş katıldı.  

İNTERNET MEDYASINI TEMSİL EDİYOR

Konya İl Başkanı Elmacı, UİGAD’ın tanıtımını yaparak başladığı konuşmasında, UİGAD, Türkiye’de kurulmuş ilk internet haberciliği derneklerinden birisi olarak öne çıktığını söyledi. UİGAD’ın Türkiye’de 50 ilde teşkilatlanmasını tamamladığı bilgisini veren Elmacı, Konya İl Temsilciliğinin de teşkilatlanmasını tamamlayarak çalışmalara başladığını aktardı.  Derneğin Kurucu Başkanı ve Genel Başkanının İzzet Aydın, olduğunu söyleyen Elmacı, Genel Başkan Vekilinin Yasemin Yıldırım ve Genel Sekreterinin de Selçuk Taşdemir olduğu bilgisini verdi. Genel Başkan Aydın’ın ‘Tek olduğuma bakmayın, arkamda koca bir dünya var’ sloganıyla yola çıktığını sözlerine ekleyen Konya İl Temsilcisi Elmacı, UİGAD’ın amacını da anlattı.  Dernek olarak internet alanında faaliyet gösteren medya ve yayın kuruluşlarını bir çatı altında toplamayı amaçladıklarını dile getiren Elmacı, “Medya ve yayın kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile arasında uyumlu çalışma tesis etmeye çalışacağız. Ayrıca bütün platformlarda internet yayıncılarının hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için çeşitli faaliyetlerde bulunmayı planlıyoruz. Bu anlamda her yayın kuruluşunun en az bir temsilci ile dernekte temsil edilmesini hedefliyoruz. UİGAD, internet medyasını temsil eden bir medya derneği olarak faaliyete geçti ama genel anlamda gazetecilerin de haklarını korumak adına yola çıktığımızı bilmenizi istiyorum. Politika, spor, magazin, ekonomi, teknoloji, kültür, sanat, sağlık, aktüel, yurt haberleri, yurt dışı haberler, medya, otomotiv gibi sektörlere yönelik habercilik yapan, günlük gazetelerin, TV’lerin, dergilerin, radyoların paralel yayın yapan siteleri ve haber yapan internet siteleri gibi mecralarda görev yapan herkes üye olarak dernek faaliyetlerine katkıda bulunacağız” şeklinde konuştu.

AHLAKLI GAZETECİLİK İNTERNET MEDYASINDA DEVAM EDECEK

İzzet Aydın Genel Başkanlığında UİGAD’ın kurulduğunu söyleyen Elmacı, Dünyada internet gazeteciliğinin bilgi kirliliğine doğru gittiğini söyledi. İnternet gazeteciliğinin ahlaklı ve gazetecilik etiğine uygun olması için kurulduğunun da altını çizen Elmacı, “Türkiye’de gazetecilik adına kurulmuş hiçbir dernek, cemiyet ve oluşuma alternatif değilz. Tam aksine bu tür oluşumlarla  ortak çalışmalara imza atacağız. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ahlaklı internet gazeteciliğini geliştirmek için kurulmuş bir derneğiz. İlerleyen günlerde çalışmalarımız başlıyor. Biz her kurumdan birer arkadaşımızla temsil edilmek istiyoruz. Her kurumdan en az bir kişinin derneğimizde yer alması da internet gazeteciliğine verilen önemin ne derece olduğunu ortaya koyacaktır.”

uigad-konya-temsilcilgi--(11).jpg

YAYINCILIĞI GELİŞTİRECEK ÇALIŞMALAR YAPILACAK

İl Temsilcisi Elmacı, UİGAD’ın faaliyetleri ve çalışmaları hakkında da bilgi vererek denetimlerin yanında internet yayıncılığını geliştirecek çalışmalara ve projelere imza atacaklarını  dile getirdi. Konya’da teşkilatlanmayı tamamladıklarını söyleyen Elmacı, Üniversitelerin iletişim fakülteleri, Konya bürokrasi ve STK yöneticileriyle istişareler de yapacaklarını söyledi. Derneğin internet haberciliğini ve yayıncılığını geliştirecek çalışmalar yapılacağının altını çizen Elmacı, “Bu amaçla çeşitli çalışma grupları kurulacak. Ayrıca, dernek, yayınların iş ahlak ve ilkelerine uymasını gözeterek, mesleki standartlar oluşturmayı ve bu standartları korumayı amaçlıyoruz. Elektronik yayıncılık sektörünü düzenleyecek çalışmalar da yapacak olan derneğimiz, bu faaliyetleri için akademik çalışmalar yaptırmayı ve bu tür çalışmaları desteklemeyi hedefliyoruz. Bunların yanında yayıncılar arasında birlik sağlamak, dayanışma ve yardımlaşmayı pekiştirmek, bu alanlarla çalışmalar yaparak dernek dışındaki bu tür çalışmaları da desteklemek gibi amaçlarımız da bulunuyor. Tüm bunlarla birlikte bilgi ve haber kirliliğini ortadan kaldırmak için derneğimize üye Haber sitelerine UİGAD logo çalışması yapmayı planlıyoruz” dedi.

GAZETECİLİK MESLEK KURULUŞLARINA YARDIMCI OLUNACAK

İl Temsilcisi Elmacı, UİGAD’ın gazetecilik meslek gruplarına ve bu alanda kurulmuş olan Sivil Toplum Örgütlerine karşı kurulmuş bir dernek olmadığını söyledi. UİGAD’ın diğer gazetecilik meslek grupları ve STK’larla birlikte faaliyet göstermeyi amaçladığını dile getiren Elmacı, “UİGAD, Mayıs ayında kurulmasından bu yana hızla teşkilatlanmaya devam ediyor. Bu anlamda Ortadoğu temsilciliği de çalışmalarını ve teşkilatlanmasını hızlandırdı. Türkiye’de 50 ilde İl Temsilcilikleri teşkilatlanmasını tamamladı. Konya olarak bizde yönetimimizi oluşturduk ve çalışmalara başladık. Derneğimiz, diğer gazetecilik meslek grupları ile ortaklaşa çalışmalar imza atmayı hedefliyor” diye konuştu.

YALAN HABERLERİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Son zamanlarda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara da değinen Elmacı, ABD’nin Türkiye’ye başlattığı ekonomik savaşta gazeteciliğin önemine değindi. UİGAD olarak bu noktada ülkesinin yanında olduğunu ve ABD tarafından yapılan spekülasyon haberlere izin verilmediğinin altını çizen Elmacı, “yalan haberlerin önüne geçemeseydik, bugün Türkiye’de durumlar daha değişik olabilirdi. Yalan ve denetimsiz haberleri ortaya çıkarmak için derneğimiz çalışmalar sürdürecek. Basın ve gazetecilik ahlakını baz alarak, internet gazeteciliğini daha güvenli hale getireceğiz. Bu anlamda çalışmalarımızın başında şu anda Konya’da da denetimsiz onlarca internet haber siteleri kurulmuş durumda. Dernek olarak bunların denetimini ve güvenilir olmasını sağlayacağız. “

 

Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Konya İl Temsilciliği Yönetimi şu şekilde oluştu;

BAŞKAN

M. Ali Elmacı

 

BAŞKAN YARDIMCILARI

Erkant Uysal

Servet R. Çolak

Yıldız Doğruer Yemiş

Hüseyin Altay

 

GENEL SEKRETER

Rasim Atalay

 

YÖNETİM KURULU ÜYESİ

İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.