Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko Ankara'da

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko Ankara'da
Poroşenko, Anıtkabir'i ziyaret etti

ANKARA (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Beşinci Toplantısı kapsamında Ankara'da bulunan Poroşenko, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çankaya Köşkü'nde görüştükten sonra Anıtkabir'e geldi.

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Poroşenko, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, deftere şunları kaydetti:

"Bugün, büyük saygıyla Türkiye devletinin ve tarihinin seçkin kişisi Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyoruz. O, Türk halkının kurtuluş mücadelesinin lideri olarak, sadece savaş kabiliyeti olan bir orduyu değil, genç bir ülkeyi ortak bir ulusal fikir etrafında birleştirdi. Savaşmayı da barışın değerini de bildi. Onun ilkesi, yurtta sulh cihanda sulh prensibi, kararlı ve sorumlu devletlerin politikalarının, diğer ülkelerin egemenliğine saygı göstermeyi bilen ve kendi sınırlarını korumasını bilen politikaların açık bir örneğidir. Eminim ki, Ukrayna ile Türkiye'nin stratejik ortak olarak derinleşmesi, barış ve refahın güçlendirilmesinin yanı sıra bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacaktır."

Poroşenko, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Poroşenko, baş başa görüşmelerinin ardından, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'na başkanlık yapacak. Anlaşmaların imzalanmasının ardından, ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Poroşenko onuruna resmi akşam yemeği de verecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.