Ukrayna Milletvekili Savçenko'nun Rus mahkemesinde yargılanması

Ukrayna Milletvekili Savçenko'nun Rus mahkemesinde yargılanması
Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Savçenko'nun serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenlendi

TİFLİS (AA) - Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Rus mahkemesinde yargılanan Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko için "dayanışma gösterisi" düzenlendi.

Rusya'nın Tiflis Büyükelçiliği binası karşısında toplanan bir grup, Rus mahkemesinde yargılanan Savçenko'nun serbest bırakılması talebiyle gösteri yaptı.

Gürcistan parlamentosunun bazı muhalif milletvekilleri, yerel sanatçılar ile gazetecilerin de katıldığı gösteride, Savçenko ile Ukrayna'ya destek sloganları atıldı.

Pankart açarak Rusya aleyhine slogan atan gruptakiler, suçu olmayan bir kadını yargıladığı gerekçesiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e tepki gösterdi.

Gürcistan'ın dünyaca ünlü bale grubu "Sukişvilebi", Savçenko'ya destek amacıyla büyükelçilik binası karşısındaki yolda, ellerinde Ukrayna bayraklarıyla dans etti.

Grubun eylemi, yaklaşık bir saat sürdü.

Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçılara yönelik operasyonlara gönüllü katılan Ukrayna ordusunun tek kadın pilotu Üsteğmen Nadejda Savçenko, 18 ve19 Haziran 2014'te Sçastye yakınlarında, sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti ayrılıkçılarınca rehin alınmıştı.

Ukrayna'nın doğusundaki Rus gazetecileri öldürmekle suçlanan Savçenko hakkında savcı, 23 yıl hapis ve 100 bin ruble para cezası talep etmiş, tutuklu kaldığı sürenin cezadan düşürülmesini istemişti. Savçenko, duruşmada son savunma için söz hakkı verilmemesi üzerine açlık grevine başlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.