Ukrayna'da gazeteci 15,5 yıl sonra defnedildi

Ukrayna'da gazeteci 15,5 yıl sonra defnedildi
Kiev yakınlarında bir ormanda 2000 yılında başsız cesedi bulunan gazeteci Georgiy Gongadze’nin cenazesi morgdan alınarak toprağa verildi

KİEV (AA) – Ukrayna'da 2000 yılında başsız bir şekilde cesedi ormanda bulunan gazeteci Georgiy Gongadze, 15,5 yıldır bekletildiği morgdan çıkarılarak toprağa verildi.

Kiev'de Nikolay Naberejna Kilisesi'nde Gongadze için tören düzenlendi. Törenin ardından Gongadze’nin başsız cesedi kilisenin bahçesine gömüldü. Cenaze törenine Gongadze’nin eşi Miroslava, ailesi ve bazı Ukraynalı milletvekilleri de katıldı. Gongadze’nin tabutuna Ukrayna ve Gürcistan bayrakları sarıldı.

Gazeteci Georgiy Gongadze 16 Eylül 2000'de ortadan kaybolmuş, aynı yılın kasım ayında Kiev yakınlarında bir ormanda başsız cesedi bulunmuştu. Olayın ardından dönemin Devlet Başkanı Leonid Kuçma’ya karşı protesto gösterileri başlamıştı.

Gongadze’yi 2005 yılında dönemin Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko “Ukrayna’nın kahramanı” olarak adlandırmıştı.

Kiev Peçerskiy Mahkemesi 2013 yılının ocak ayında İçişleri Bakanlığında çalışan eski general Aleksey Pukaç’ı Gongadze’nin katili olduğu gerekçesiyle hapse mahkum etmişti.

Gongadze’nin başsız cesedi incelemeler ve hukuki prosedürler nedeniyle yıllardır morgda tutuluyordu. Yasal prosedürlerin tamamlanmasıyla cesedin ailesine teslim edilmesine karar verilmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko dün Georgiy Gongadze’yi devlet kahramanlık nişanı ile ödüllendirmiş, nişanı eşi Miroslava Gongadze almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.