Ukrayna'da hükümet krizi

Ukrayna'da hükümet krizi
Devlet Başkanı Poroşenko: - "Kabinenin kısmi yenilenme fırsatı kaçtı. Yeniden güven sağlanabilmesi için terapi yetersiz kalır, ameliyat gereklidir"

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, hükümetin tamamen yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Poroşenko, yaptığı yazılı açıklamada, kabinenin kısmi yenilenme fırsatının kaçtığını kaydetti.

“Bu konuda uzun süre konuşuldu. Artık ihtiyaç hükümetin tamamıyla yenilenmesidir. Şimdilik Başbakanın bu ihtiyacı en iyi şekilde nasıl karşılayacağına dair seçim imkanı var” ifade eden Poroşenko, başarılı reformların hayata geçirilebilmesinin ancak destekle gerçekleşebileceğini bildirdi.

Poroşenko, “Yeniden güven sağlanabilmesi için terapi yetersiz kalır. Ameliyat gereklidir” fadesini kullanarak, kabinenin tamamen yenilenmesine ihtiyaç olduğuna işaret etti.

Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Ayvaras Abromaviçus’un, 3 Şubat’ta, Poroşenko Bloku Başkan Yardımcısı Igor Kononenko’nun, bakanlığın işlerine karıştığı ve reformların hayata geçirilmesine engel olunduğu gerekçesiyle istifa kararının ardından hükümet krizi başlamıştı. Ertesi gün 4 bakanın daha istifa kararı aldığı ortaya çıkmış ancak olağanüstü bakanlar kurulu toplantısında bakanlar çalışmalarına devam edeceklerini açıklamıştı. Abromaviçus ise istifa konusunda ısrarlı olduğunu bildirmişti. Koalisyonu oluşturan partilerden Samopomoç ve Batkivschçin ise Yatsenyuk hükümeti ile yola devam etmeyeceklerini duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.