Ukrayna'da hükümet krizi

Ukrayna'da hükümet krizi
Eski Başbakan Timoşenko’nun partisi Batkivshçina, koalisyondan ayrılma kararı aldı

KİEV (AA) - Ukrayna’da bir grup milletvekilinin, Yatsenyuk hükümetini gensoru ile düşürme girişiminin başarısız olmasının ardından, eski Başbakanlardan Yuliya Timoşenko’nun lideri olduğu Batkivshçina Partisi koalisyondan ayrılmaya karar verdi.

Timoşenko, parlamentoda gazetecilere yaptığı açıklamada, partisinin koalisyondan çekilme kararı aldığını söyledi.

Parlamento’da yapılan hükümet aleyhine verilen gensoru oylamasında olağanüstü bir durumun yaşandığını ifade eden Timoşenko, “Batkivshçina Partisi sabah yaptığı toplantıda atılacak tek adımın koalisyondan çıkma olduğuna karar verdi” diye konuştu.

Hükümete yönelik "gölge klanın siyasi koalisyonu" suçlamasında bulunan Timoşenko, koalisyonu destekleyen milletvekillerini desteklerini çekmeye davet etti. Ukrayna’daki siyasi durumun yeniden düzelmesi için, ilgili herkesi göreve çağıran Timoşenko, sorunun çözülememesi halinde toplumun kontrolden çıkabileceğini öne sürdü.

Timoşenko, “İnsanların bugün ellerinde silahları olduğunu da hesaba katarsak, eğer kontrol edilemeyen bir durum ortaya çıkarsa, o zaman ülkeyi kaybederiz” ifadelerini kullandı.

Dün parlamentoda Yatsenyuk hükümetinin 2015 icraatlarının değerlendirdiği oturumun ardından 150 milletvekilinin imzası ile hükümetin düşmesi için gensoru verilmiş, yapılan oylama sonunda 226 oya ulaşılamadığı için gensoru reddedilmişti.

Devlet Başkanı Petro Poroşenko da parlamentoda oylama öncesinde yaptığı açıklamada, kabinenin tamamen yenilenmesi gerektiğini söylemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.