Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna'daki Gelişmeler
AGİT Genel Sekreteri Zannier, Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin ile bir araya geldi

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Lamberto Zannier, temaslarda bulunmak üzere geldiği Ukrayna'da Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin ile bir araya geldi.

Kiev'de gerçekleşen Zannier ile Klimkin'in basına kapalı görüşmesinin ardından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, sosyal paylaşım ağı üzerinden yayımladığı açıklamasında, AGİT Genel Sekreteri Zannier ve AGİT Özel Gözlem Misyonu Başkanı Ertuğrul Apakan ile görüşme yaptığını kaydederken, bu görüşme sırasında, Donetsk'teki bir okul bahçesine merminin isabet etmesi sonucu çocukların yaşamını yitirdiğine ilişkin acı bir haber aldığını ve bu olaydan herkesin şoke olduğunu belirtti. 

Klimkin, açıklamasında AGİT'i, merminin isabet ettiği olay yerine en kısa zamanda gözlemcilerini göndermeye çağırdığını kaydederken, "Sıcağı sıcağına olayların araştırılması ve suçluluların cezalandırılması gerekiyor" ifadesini kullandı.

AGİT Özel Gözlem Misyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada da Zannier'in temaslarda bulunmak üzere geldiği Ukrayna'da, AGİT Özel Gözlem Misyonu Ofisi'ni ziyaret ettiği kaydedilirken, bu ziyaret sırasında misyonun faaliyeti ve sorunlarının gündeme geldiği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.