Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna'daki Gelişmeler
Orduya yardım eden bir iş adamına ait iş yerinde patlama meydana geldi

KİEV (AA) - Ukrayna'nın doğusundaki Kharkiv kentinde, silahlı kuvvetlere yardım eden bir iş adamına ait iş yerinde patlama meydana geldi. Emniyet birimleri olayı terör saldırısı olarak nitelendirdi.

Ülkenin ikinci büyük kenti olan Kharkiv'de dün gece meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Patlamanın olduğu binada hasar meydana geldi. Patlamanın üzerine olay yerine gelen emniyet görevlileri ve itfaiye ekipleri bina etrafını çevirerek çalışmalarda bulundu.

Kharkiv'deki patlamaya ilişkin sosyal paylaşım sitesindeki hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Müşaviri ve milletvekili Anton Geraşenko, olayı "terör saldırısı" şeklinde nitelendirdi.

Patlamanın sorumlularının Kharkiv'de istikrarsızlık yaratmaya çalıştığını ileri süren Geraşenko, patlamanın meydana geldiği dükkanın, doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonlarda yer alan ve silahlı kuvvetler için yardım eden iş adamı Vyaçeslav Duda'ya ait olduğunu bildirdi.

Geraşenko, "Kharkiv Toplum Savunması" gönüllü kuruluşu üyesi Duda'yı bu patlama ile korkutmanın mümkün olamayacağını" kaydederek, Duda'nın "gerekirse Ukrayna için canını vermeye hazır olduğunu" ifade etti.

Ülkenin diğer bir kenti Odessa'da da bu ay başında Ukrayna bayrağı ve flamaları satılan "Vatansever" isimli mağazada patlama meydana gelmiş, polis bunun da terör saldırısı olduğunu açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.