Ukrayna'nın doğusundaki kriz

Ukrayna'nın doğusundaki kriz
Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz:-"Sadece misyonun değil, bölgedeki temsilcilerin, Kiev ve Moskova’da karar vericilerin de gayret göstermesi gerekir"

MARİUPOL (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Ukrayna’nın doğusunda ateşkesin sağlanması için sadece AGİT’in değil, Kiev ve Moskova yönetiminin de gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

Kurz, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile birlikte Donbas'ta incelemelerde bulunduktan sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

AGİT Ukrayna özel gözlem misyonunun Donbas’ta ateşkesin sağlanması hususunda görevini yerine getirirken sıkıntılar yaşandığına işaret eden Kurz, “Biz misyonun bütün Donbas’ta gözlem görevini daha etkili bir şeklide yerine getirmesi ve ateşkesin sağlanması için gereken her şeyi yapacağız.” dedi.

Bölgede sadece özel misyonun gayretinin yeterli olmayacağını vurgulayan Kurz, “Bunun için sadece misyonun değil, bölgedeki temsilcilerin, Kiev ve Moskova’da karar vericilerin de gayret göstermesi gerekir.” diye konuştu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin ise "Minsk Anlaşmasını yerine getirmeye zorlamak için Rusya’ya karşı yaptırımları artırmamız gerekir. Eğer (Rusya) Minsk Anlaşmasını yerine getirirse o zaman yaptırımlara son verilmeye başlanır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.