Uludağ Ekonomi Zirvesi

Uludağ Ekonomi Zirvesi
Borusan Holding Üst Yöneticisi Uğur:- "Şu anda dünyada ciddi seviyede akredite edilmiş, üst standartta pil teknolojisini geliştirmek için çalışan 900'ün üzerinde araştırma merkezi var. Bu beyinlerin 3-5 yıl sonra o alanı nasıl değiştireceğini tahmin edin"

BURSA (AA) - Borusan Holding Üst Yöneticisi Agah Uğur, "Şu anda dünyada ciddi seviyede akredite edilmiş, üst standartta pil teknolojisini geliştirmek için çalışan 900'ün üzerinde araştırma merkezi var. Bu beyinlerin 3-5 yıl sonra o alanı nasıl değiştireceğini tahmin edin" dedi.

Uğur, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin General Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy'un moderatörlüğündeki "Dijital Ekonomi ve Büyüme Stratejileri" oturumunda, değişimin hızının ve nerelere geldiğinin dünyada herkes tarafından görüldüğünü söyledi.

Gerçekleri kabul etmeden adapte olmanın zorluğuna dikkati çeken Uğur, "Ekonomide, iş dünyasında yepyeni bir başarı tanımı ortaya çıktı. Yeni ekonomi şirketlerine bakın, dominans yarattıkları için etraflarında başka şirket barındırmıyorlar. Eski geleneksel ekonomilerde birinci en güçlü olurdu, ikinci, üçüncü, dördüncü başarılı olurdu. 5 ila 10'uncu arasındaki de yaşardı. Şimdi böyle bir şey mümkün değil. Birinci her şeyi alıp götürüyor, ikinci ve üçüncü belki yaşayabiliyor" ifadelerini kullandı.

Teknolojiyi kullanmanın geliştirmek kadar önemli olduğunu vurgulayan Uğur, şöyle devam etti:

"Şu anda dünyada ciddi seviyede akredite edilmiş, üst standartta pil teknolojisini geliştirmek için çalışan 900'ün üzerinde araştırma merkezi var. Bu beyinlerin 3-5 yıl sonra o alanı nasıl değiştireceğini tahmin edin. Biz kurum olarak bu durumu ciddiye almaya karar verdik. Dijitalleşme tek başına yaşayabilecek bir şey değil. Aslında o kültürün buna hazır olması lazım ve biz de kurum olarak geleceğimizi üç kolon üzerine inşa ediyoruz. Bambaşka bir yaklaşımla bu yeni dünyaya adapte olmamız gerektiğine inandık. 5 yıl önce benim önderliğimde bir inovasyon yolculuğu başladı. Yaklaşımımızı bütünsel yaparız ve de içselleştiririz. Bütünsellik ve içselleştirme, bu büyük değişimlerin en önemli iki refleks durumudur. İkincisi ise Ar-Ge'dir. Ar-Ge'siz bir dijitalleşme bana gerçekçi gelmiyor. Bütünsel olarak grubun stratejilerini dijitalleşmenin etkisiyle sorguluyoruz. Muhtemelen 6 ay içinde de 30-40'a yakın grubun dijital networkunu oluşturacak, şirketin kendine özel bir yapısını çıkartacağız. Bu 3-4 yıllık bir yolculukla da grubun dijital olmasını sağlayacağız."

- "7 milyar insan, 7 milyar farklı gelecek"

Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz de akıllı nesneler ve akıllı insanlar trendlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dünya nüfusunun 7 milyar civarında olduğunu anımsatan İldeniz, teknoloji sektörünün 50 milyar ürün yapabilme olasılığı bulunmadığını anlattı. Bundan dolayı geleneksel sektörlerle çalışma zorunluğu olduğuna işaret eden İldeniz, şöyle konuştu:

"Geleneksel sektörlerin her gün ürettiği ve günlük hayatımızda kullandığımız şeyleri, bireyler olarak o 50 milyarla iletişim halinde kullanıyor olacağız. O yüzden çok ciddi sorunlar var. O 50 milyar adet akıllı şeyle biz insanlar nasıl konuşuyor olacağız, ne yapıyor olacağız? Dünyayı onlarla ilgili çok ciddi paradigma değişikliği bekliyor. '7 milyar insan, 7 milyar farklı gelecek' diyorum. Üç boyutlu printer teknolojileri ve baskı teknolojileriyle bu akıllı çiplerin aslında herkesin kullanabileceği hale gelmesiyle insanlar kendi ürünlerini kendileri yaratmak isteyecek. Bir an önce biz de Türkiyemizin büyük şirketleri olarak o dönüşümü derhal yapıp bu pazarı nasıl alacağımızı düşünmeye başlamamız gerekiyor.''

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.