"Uluslararası Geleceğin E Hali Kongresi" Tanıtıldı

"Uluslararası Geleceğin E Hali Kongresi" Tanıtıldı
PGED Yönetim Kurulu Başkanı Ener: - "Türkiye ilaç sektöründe uluslararası alanda ilk ona girmeyi başardı. Dünya hedefimiz, sadece eczacılığı değil sektörü de geliştirmek"

İSTANBUL (AA) - Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Ener, Türkiye'nin ilaç sektöründe uluslararası alanda ilk ona girmeyi başardığını belirterek, "Dünya hedefimiz, sadece eczacılığı değil sektörü de geliştirmek." dedi.

PGED tarafından 28-30 Eylül'de düzenlenecek olan "En Büyük Eczacılık Buluşması- Uluslararası Geleceğin E Hali Kongresi"nin lansman toplantısı, Çırağan Sarayı’nda yapıldı.

Toplantıda konuşan Ener, kendilerinin, geleceğin, ilaç, reçetesiz ilaç (OTC), kişisel bakım, besin destekleri, medikal ve dermokozmetikleri içine alan bütünleştirici eczacılıkta olduğuna inandıklarını anlattı.

Ener, 2012 yılında 4 bin 500, 2016 yılında 6 bin katılımcı ve sektörün önde gelen yaklaşık 100’e yakın firması ile gerçekleştirdikleri "Geleceğin E Hali En Büyük Eczacılık Buluşması"nın başarısının altında, birlikte oluşturdukları geniş ve güçlü dayanışmanın enerjisinin olduğunu dile getirdi.

Bu yıl, "Değişim, Şimdi!" sloganı ve "GelecekSEN Şimdi Gel", "EtkileyecekSEN Şimdi Etkile" ve "DeğiştirecekSEN Şimdi Değiştir" alt sloganlarıyla yeni buluşmaya hazırlandıklarına işaret eden Ener, "Şimdi yeniden, daha büyük bir enerji ve 8 binin üzerinde katılımcı hedefiyle, uluslararası boyutta tasarlanan 'Uluslararası Geleceğin E Hali Kongresi'ni üçüncü kez 28-29-30 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirmek üzere çalışmalarımıza başladık." diye konuştu.

Ener, "Geçmiş, şimdi ve gelecek arasında, üç boyutlu yaşam sürüyoruz. Sağlık sektörünün bileşenleriyle daha güçlü oluruz, gelişime odaklı adımlarla sektörü büyütürüz. Yapılan araştırmalar incelendiğinde, bu anlamda büyük bir gereklilik olduğu görülüyor. Türkiye ilaç sektöründe uluslararası alanda ilk ona girmeyi başardı. Dünya hedefimiz sadece eczacılığı değil sektörü de geliştirmek." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.