Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Tunus'a kredi desteği

Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Tunus'a kredi desteği
Tunus Kalkınma Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı ile Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası arasında 64 milyon avroluk kredi anlaşması imzalandı

TUNUS (AA) - Avrupa merkezli Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası ile Tunus Kalkınma Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı arasında 64,3 milyon avroluk kredi anlaşması yapıldı.

Anlaşma, Tunus'tan Kalkınma Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Yasin İbrahim ve Yüksek Öğrenim Bakanı Şihab Budin ile Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Batı Arap Dünyası Bölge Direktörü Marie Francoise Mary-Nelly arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşan İbrahim, kredinin ülkede üniversite mezunlarına istihdam sağlamak ve yüksek öğrenimi iyileştirilmek için kullanılacağını söyledi.

İbrahim, kredinin, işsizlik oranlarının yüzde 15,4'e yükseldiği ülkede iş piyasası ile yüksek öğrenim kurumları arasında ilişkilerin güçlendirilmesine destek sağlayacağını dile getirdi.

Bu arada, geçen ayın sonlarında Tunus'a gelen İMF heyetinin ülkedeki yetkililerle 2,8 milyar dolarlık kredi görüşmeleri yürüttüğü açıklandı.

İMF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, önümüzdeki 4 yıllık bir program çerçevesinde sağlanacak 2,8 milyar dolar kredinin ülke ekonomisinin ıslah programını desteklemeyi amaçladığı bildirildi.

Ekonomik darboğaz içinde bulunan Tunus, Ekim 2015'te Dünya Bankası ile imzaladığı anlaşmada 179 milyon avroluk uzun vadeli kredi elde etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.