Uluslararası Kızılhaç Komitesinden Suriyeliler için acil yardım çağrısı

Uluslararası Kızılhaç Komitesinden Suriyeliler için acil yardım çağrısı
AMMAN (AA) - Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Ürdün sınırında zor insani koşullar altında yaşayan binlerce Suriyeli için acil yardım çağrısında...

AMMAN (AA) - Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Ürdün sınırında zor insani koşullar altında yaşayan binlerce Suriyeli için acil yardım çağrısında bulundu.

Ürdün'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi Sözcüsü Hela Şemlavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Komite bu yılın ilk üç ayında Ürdün'ün kuzeydoğusunda bulunan El-Hadlat ve Er-Rakban noktalarına ulaşan binlerce Suriyeliye acil yardımda bulundu." dedi.

Söz konusu sürede komitenin Suriyelilerin temel ihtiyaçlarını karşılama konusuna önem verdiğini belirten Şemlavi, "Bu yardımlar 1 milyon 100 bin hazır öğün, 25 bin 500 metreküp su, Ürdün Kraliyet Sağlık Hizmetleri koordinasyonuyla 18 bin kişiye sağlık hizmetini kapsıyor." ifadesini kullandı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin yılın başından bu yana kayıtlara başladığını vurgulayan Şemlavi, zor insani şartlar altında yaşadığını ve sayılarının net olarak bilinmediğini söylediği Suriyeliler için acil yardım çağrısında bulundu.

Ürdün, daha önce söz konusu Suriyelilerin terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerden gelmelerini gerekçe göstererek güvenlik nedeniyle ülkeye girişlerine izin vermediğini açıklamıştı.

Ürdün'de 1 milyon 390 bin Suriyelinin yaşadığı ifade ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.