Uluslararası Tarım Fuarı sona erdi

Uluslararası Tarım Fuarı sona erdi
TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki 14. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı sona erdi- Yoğun ilgi gören fuarı, 288 bin 763 kişi ziyaret etti

KONYA (AA) - Konya'da düzenlenen ve dün sona eren 14. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nı 288 bin 763 kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, 23 Mart Çarşamba günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından açılışı gerçekleştirilen 14. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nın dün kapılarını kapattığı kaydedildi.

Sektörün ülkedeki en önemli buluşması olan Konya Tarım Fuarı'nı 288 bin 763 kişinin ziyaret ettiği bildirilen açıklamada, "Fuar, rekor ziyaretçiyle yine tarım sektörünün en büyük buluşması olduğunu kanıtladı. Gittikçe ilgilinin arttığı fuarda bu yıl 5 binin üzerinde yabancı ziyaretçi, katılımcı firmaların yüzünü güldürdü." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, fuarın, gelecek yıl 14-18 Mart tarihlerinde gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtildi.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de Türkiye'nin en büyük, Avrupa ve Asya'nın üçüncü en büyük tarım fuarını Konya'da düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Fuara, 21 ülkeden 396 firma ve bin 200 markanın katıldığına dikkati çeken Öztürk, "Konya'nın en fazla ziyaretçi çeken etkinliği olan Tarım Fuarı’nın Konya ekonomisine katkısı 40 milyon liradır. Sadece Konya değil, çevre illerde dahi oteller tam doluluğa ulaşmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Fuar sayesinde katılımcı firmalar ile birlikte Konya'da hizmetler sektörüne de büyük canlılık geldiğini ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

"Fuarımız şehrimizin en önemli sektörü olan tarım ve tarım mekanizasyonu sektörümüzün daha da büyümesini, dünyaya açılmasını sağlamaktadır. Makine, yapı, gıda, döküm ve hayvancılık fuarlarını da tarım fuarı gibi marka fuarlar haline getireceğiz. Hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizde hem sektörlerimizin ticaret hacmini artırmış hem de Konya ekonomisine çok büyük bir katkı sağlamış olacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.