Uluslararası Türk Akademisinden Nevruz Kutlaması

Uluslararası Türk Akademisinden Nevruz Kutlaması
Nevruz kutlama töreninde, Türk halklarına özgü yemekler sunuldu- UTA Başkanı Kıdırali:- "Nevruz, birlik, dirlik, huzur, bolluk ve bereket bayramıdır"

ASTANA (AA) - Uluslararası Türk Akademisi (UTA), Kazakistan'ın başkenti Astana'da Nevruz'u kutladı.

UTA Başkanı Darhan Kıdırali’nin ev sahipliğinde Barış ve Uyum Sarayı'nda düzenlenen Nevruz kutlama törenine, Azerbaycan’ın Astana Büyükelçisi Raşad Mamadov, Macaristan Büyükelçisi Andraş Barani’ni, Türkiye’nin Astana Büyükelçiliği Müsteşarı Özlem Hersan ve ünlü Kazak ve Kırgız Türkologların yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Kutlama çerçevesinde ilk kez Ergenekon’dan çıkışı simgeleyen “demir dövme” töreni gerçekleştirildi, Türk cumhuriyetlerine özgü yemekler ikram edildi ve kültürü tanıtıldı.

UTA Başkanı Kıdırali, yaptığı konuşmada, Nevruz’un tarihin derinliklerinden günümüze kadar yaşatılan Türk dünyasının milli bayramı olduğunu belirterek “Nevruz ayrıca birlik, dirlik, huzur, bolluk ve bereket bayramıdır.” dedi.

Kıdırali, Nevruz’un geçmişte olduğu gibi bütün Türk devletlerinde ve onlara komşu ülkelerde bahar bayramı, Ergenekon, yeni gün ve taze yıl olarak kutlandığını söyledi.

Azerbaycan’ın Astana Büyükelçisi Mamadov, her halkın adet ve geleneklerine uygun olarak Nevruz’u koruyarak yaşatmaya devam ettiğini belirterek Nevruz’un bahar, yenilenme ve birbirine yardım etme bayramı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.