Uluslararası Yıldızlar Halter Turnuvası

Uluslararası Yıldızlar Halter Turnuvası
Türkiye Halter Federasyonu ve Yıldırım Belediyesinin, Bursa'da ortaklaşa düzenlendiği turnuvanın tanıtımı yapıldı- Eski milli halterci Süleymanoğlu: "Bugün nasıl atletizme 'sporun anası' diyorlarsa, halter de babasıdır. O yüzden atletizm ve halter olmazsa

BURSA (AA) - Türkiye Halter Federasyonu ve Yıldırım Belediyesinin, Bursa'da ortaklaşa düzenlendiği Uluslararası Yıldızlar Halter Turnuvası'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Halter Federasyonu Asbaşkanı Mevlüt Atasever, kendilerine gelen talep doğrultusunda turnuvayı Bursa'da yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Çok sayıda sporcu yetiştiğini ifade eden Atasever, "İnşallah sporcularımız daha da gelişecek ve burada büyük şampiyonlar yetişecek. Türkiye'de, spor şehri Bursa. Bu anlamda Bursa'yı kutluyorum. Bu örnek davranışlar inşallah diğer illerimize de örnek olur. Burada yapılacak organizasyonun da hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Eski milli halterci Naim Süleymanoğlu da organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Türk sporunun kalkınması ve ilerlemesi için bu tür organizasyonların önemli olduğuna değinen Süleymanoğlu, şöyle konuştu:

"Ben, 1980 yılında Türkiye geldiğimde, halterin sıfırdan nasıl harekete geçtiğini biliyorsunuz. Bu sporda cesur başkanlar, hocalar ve iş adamları olması gerekiyor. Bu spora destek verilmesi lazım. Biz artık sadece ileriye dönük fikirler verebiliriz. Bugün nasıl atletizme 'sporun anası' diyorlarsa, halter de babasıdır. O yüzden atletizm ve halter olmazsa spor olmaz. Futbol da olmaz yüzme de olmaz. Onun için mutlaka bu sporlara destek vermek lazım. Bugün futbola destek veriliyor, sponsorlar var ama diğer sporlara da destek vermek lazım."

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise turnuvaya 8 ülkeden sporcuların katılacağını belirterek, katılımcılara başarılar diledi.

Yunus Emre Spor Kompleksi'nde 3-6 Mart tarihlerinde yapılacak turnuvada, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Bulgaristan, Romanya, Gürcistan ve İspanya'dan 55 sporcu mücadele edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.