Uluslararası Yıldızlar Halter Turnuvası

Uluslararası Yıldızlar Halter Turnuvası
Caner Toptaş, koparmada 96 kiloyla, kendisine ait 15 yaş altı Türkiye rekorunu geliştirdi


BURSA (AA) - Türkiye Halter Federasyonu ile Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Yıldızlar Halter Turnuvası Bursa'da başladı.

Yunus Emre Spor Kompleksi'ndeki müsabakalarda, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Bulgaristan, Romanya, Gürcistan ve İspanya'dan 55 sporcu mücadele ediyor.

Turnuvada günün ilk bölümünde 50 ve 56 kilolarda müsabakalar tamamlandı.

56 kiloda yarışan Caner Toptaş, koparmada 96 kiloyu başarıyla kaldırdı. Toptaş, bu derecesiyle geçen yıl 93 kilo ile kendisine ait olan 15 yaş altı Türkiye rekorunu geliştirdi.

Halter Milli Takımı antrenörlerinden Bünyamin Sudaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun çalışmaları sonucu altyapıdan rekorlara imza atan başarılı sporcular yetiştiğini söyledi.

Bursa'daki turnuvanın, bu yıl katılacakları Yıldızlar Avrupa Şampiyonası ve 15 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası için hazırlık niteliğinde de olduğunu dile getiren Sudaş, "Caner de burada kendisine ait 93 kiloluk koparma derecesini ikinci ve üçüncü kaldırışlarında 94 ve 96'ya çıkararak rekorları ülkemize hediye etti" dedi.

Caner Toptaş ise antrenörleriyle yaptıkları hazırlıkların meyvesini rekorunu geliştirerek topladıklarını ifade etti.

Haltere 3,5 yıl önce başladığını anlatan Toptaş, "Önümüzde Yıldızlar Avrupa Şampiyonası var. Hedefim, Allah'ın izniyle Avrupa rekorunu kırmak" diye konuştu.

Müsabakalar yarın 85, 94 ve +94 kilo mücadelelerle sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.