Umke Gönüllülerine Eğitim

Umke Gönüllülerine Eğitim
Artvin'de, UMKE Temel Modül Eğitimine katılan sağlık çalışanlarının trafik kazasından yaralı kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı

ARTVİN (AA) - Artvin'de, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) temel modül eğitimi gerçekleştirildi.

UMKE Trabzon Bölge Koordinatörlüğünce Kafkasör Yaylası'nda gerçekleştirilen eğitime Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane ve Giresun'dan 8'i eğitmen 33 UMKE gönüllüsü sağlık çalışanı katıldı.

Katılımcılara, İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda üç gün süren teorik eğitimin ardından iki gün de sahada uygulama eğitimi verildi.

Olay yeri yönetimi, olay yeri güvenliği, arazide kriz anını yönetme, arama kurtarma, enkaz altındaki yaralıya ilk müdahale ve yaralının en doğru şekilde sağlık merkezine nakli gibi konular üzerine verilen eğitimlerden sonra, trafik kazası esnasında araç altında ve araç içinde sıkışan yaralıları kurtarma konusunda tatbikat yapıldı.

UMKE gönüllüleri, senaryo gereği araçta sıkışan yaralıları en kızlı şekilde bulundukları yerden kurtarmak ve sağlık kuruluşuna ulaştırmak için mücadele verdi.

UMKE Doğu Karadeniz Bölge Sorumlusu Serkan Sayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekibe yeni katılan gönüllü sağlık çalışanlarına temel eğitim verdiklerini söyledi.

Katılımcılara enkazdan yaralı çıkarma ve arama kurtarma faaliyetleri kapsamında eğitimler verildiğini vurgulayan Sayar, "Birinci önceliğimiz deprem olmakla birlikte UMKE ekipleri trafik kazası, yüksekten düşme, heyelan, çığ gibi olaylara da müdahale ediyor. Dolayısıyla bu konularda da eğitimlerimiz oluyor." dedi.

Sayar, ülke genelinde yaklaşık 9 bin 500 UMKE gönüllüsü bulunduğuna işaret ederek eğitimin ardından Doğu Karadeniz Bölgesinde her türlü afete müdahale edebilecek UMKE gönüllü sayısının 250'ye ulaştığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.