Umman Dışişleri Bakanı Alevi Tahran'da

Umman Dışişleri Bakanı Alevi Tahran'da
İran Dışişleri Bakanı Zarif:- "Umman, İran için her zaman işbirliği yaptığı güvenilir bir dost olmuştur. Umman'la ilişkilerimizi geliştirmede üst sınır bulunmamaktadır"

TAHRAN (AA) - İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Uman, İran için her zaman işbirliği yaptığı güvenilir bir dost olmuştur. Umman'la ilişkilerimizi geliştirmede bir üst sınır bulunmamaktadır" dedi.

Başkent Tahran'da Dışişleri Bakanlığı binasında Ummanlı mevkidaşı Yusuf Bin Alevi'yle basın toplantısı düzenleyen Zarif, ikili ve heyetler arası görüşmelerde doğalgaz boru hattı, havacılık, ticaret, gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması ve karşılıklı yatırım imkanlarının ele alındığını söyledi.

Zarif, "Umman heyetinin, İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Merkez Bankası, Petrol Bakanlığı, Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı, Sanayi, Maden ve Ticaret Odası ile görüşmesinin ardından ortak çalışma cetveli çıkartılacak. Umman, İran için her zaman işbirliği yaptığı güvenilir bir dost olmuştur. Umman'la ilişkilerimizi geliştirmede bir üst sınır bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.

İki ülke arasındaki tarihi ilişkilere işaret eden Umman Dışişleri Bakanı Alevi ise iki ülke arasında 850 milyon dolarlık ticaret hacmini işbirliğiyle arttırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.