Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası açılış töreni

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası açılış töreni
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:- "Özellikle sağlık endüstrisinde, tıp teknolojisinde, ilaç sanayinde ve sağlık turizminde, önümüzdeki dönemde inanıyorum ki dünyanın gelişmiş ülkelerinin başardığını Türkiye de başaracaktır."

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Özellikle sağlık endüstrisinde, tıp teknolojisinde, ilaç sanayinde ve sağlık turizminde, önümüzdeki dönemde inanıyorum ki dünyanın gelişmiş ülkelerinin başardığını Türkiye de başaracaktır." dedi.

Müezzinoğlu, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 14 yıl önce çıktıkları mi̇llete hi̇zmet yolunda, bi̇rçok alanda sessiz devrimler başardıklarını ifade etti.

Bunların en başında da sağlık alanının geldiğini vurgulayan Müezzinoğlu, 14 yıl öncesine göre, çok dinamik, çok güçlü ve dünyayla her alanda yarışabilecek değişimleri ve dönüşümleri başardıklarını kaydetti.

"İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de sağlık hizmeti sunumunda yakaladığımız başarıyı, her geçen gün daha iyi noktaya taşıyacak, diğer taraftan da sağlık hizmetini tüketen bir ülke değil, sağlık hizmetini üretebilen bir ülke olmanın stratejilerini geliştiren bir ülke olacağız." diyen Müezzinoğlu, bu anlamda, özellikle sağlık endüstrisinde, tıp teknolojisinde, ilaç sanayinde ve sağlık turizminde önümüzdeki dönemde dünyanın gelişmiş ülkelerinin başardığını Türkiye'nin de başaracağını ifade etti.

Müezzinoğlu, vatandaşın, AK Parti'nin kurulduğu zamanki sağlık dinamikleri ile bugünkü dinamikleri net bir şekilde gördüğünü anlatarak, "Koşulları ne olursa olsun, 79 milyon ülke insanımız artı 3 milyon Suriyeli misafirlerimiz olmak üzere, sağlıkta hakkaniyetli en ideal sağlık hizmeti almakta, Allah'a şükürler olsun ki herhangi bir sıkıntı yaşamamakta ve standardı yüksek hizmetleri alabilmektedir. Bugün için sağlık alanında özellikle acil sağlık hizmetlerinde, paletli ambulanslardan, deniz bot ambulanslara, ambulans uçaklarına ve ambulans helikopterlerine kadar, ulaşan süreci artık bu dönemde gece uçuşlu ambulans helikopterleri de devreye soktuğumuz bir döneme girdik. Bugün için 40 bin yatak kapasiteli 250 hastanenin inşaatını şu anda bakanlık olarak devam ettiriyoruz. Diğer taraftan kamu özel iş birliğiyle, 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimizin de inşaatları başladı. Gelecek yıl bunların neredeyse tamamı hizmete girecek. Yine bu yıl 25 bin yatak kapasiteli yeni hastane inşaatlarımızın ihale süreçlerini başlattık. Bunların yarısını kamu özel işbirliğiyle, diğer yarısını da kamu imkanlarıyla yapacak ve 2018 sonuna geldiğimizde Türkiye 95 bin yatak kapasiteli yeniden ileri fiziki mekan teknolojisiyle yaptığı modern hastanelerle ileri tıbbi teknolojilerle donattığı modern hastaneleriyle bölgede sağlık alanında marka olabilmeyi başaran bir ülke olacaktır." diye konuştu.

Bugün için nüfusu ve coğrafi büyüklüğü ne olursa olsun aynı anda 90 bin yatak kapasiteli hastane inşaatlarını yapan bir başka ülke olmadığını belirten Müezzinoğlu, "İnşallah sizlerin (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) liderliğinde, önümüzdeki süreçte Türkiye yine o güçlü yürüyüşüne devam edecek ve cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Türkiye o hak ettiği güçlü yere mutlaka ama mutlaka ulaşacaktır. Çünkü millet sizinle beraberdir. Millet AK Parti'yle beraberdir. Bu yolculuğun inşallah kesintisiz bir şekilde devam etmesini Rabbimden niyaz ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.