Üniversite öğrencilerine afet bilincini aşılayacaklar

Üniversite öğrencilerine afet bilincini aşılayacaklar
Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında harekete geçen Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Konya'daki kamu ve özel üniversitelerdeki onbinlerce öğrenciye afet anında yapılması gerekenlerle ilgili farkandalık eğitimi verecek

Üniversite öğrencilerine deprem, sel, yangın gibi afetlerde ayakta kalabilmek için için alınacak önlemlerle ilgili farkındalık eğitimi verilecek.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) "Afete Hazır Türkiye Projesi" kapsamında harekete geçen Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, kentteki kamu ve özel üniversitelerle protokoller imzalayarak sınavlarda sıkıntı oluşturmayacak şekilde afet eğitimi verecek.

Selçuk Üniversitesi'ndeki yaklaşık 75 bin öğrenciye eğitim verilmesi amacıyla üniversite yönetimi ve kurum arasında protokol imzalandı. Daha sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi ve Mevlana Üniversitesi ile de protokoller imzalanarak onbilnlerce öğrenci eğitim kapsamına alınacak.

İl Müdürü Yıldız Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında temel afetler karşısında farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Ekiplerin hazır olduğunu ve fakültelerle yapacakları programlarla Selçuk Üniversitesindeki öğrencilere eğitim vermeye başlayacaklarını ifade eden Tosun, şöyle konuştu:

"Selçuk Üniversitesi'nde 75 bin öğrenciye afet eğitimi verilmesi için bir protokol imzaladık. Üniversitedeki tüm öğrencilerin temel afetler karşı farkındalık oluşturulması için çalışma yapılacak. Hedefimiz 75 bin öğrenciye birebir eğitim vermek. Daha sonra diğer üniversitelerimizle de protokoller imzalayacağız. Amacımız üniversitelerdeki her öğrenciye ulaşmak. Fakültelerle görüşüp sınavların olmadığı zamanlarda eğitimler verilecek. Yakaladığımız her yerde farkındalık eğitimi vermeye gayret edeceğiz. Bunların bir çoğu acil durumlar karşısında günlük hayatta da kullanabilecekleri temel bilgiler."

Üniversitelerdeki eğitimlerin yanında başka kurumlarla da protokoller yaparak başta polisler ve askerler olmak üzere temel afet bilinci konusunda farkandalık oluşturmaya gayret edeceklerini vurgulayan Tosun, "Afete hazır okul, iş yeri, konut gibi her alanda temel afet bilincini vereceğiz. İnsanlar önce kendileri afete hazır olmalı. Profesyonel ekip gelinceye kadar nelere yapabileceği ile ilgili temel bilgileri verebilmeyi amaçlıyoruz. Kendini kurtarabilsin, ailesine yardımcı olsun, komşularına, iş arkadaşlarına yardımcı olsun. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Garnizon Komutanlığında hedeflerimiz var. Bu bitince onlarla da protokol yapacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.