Üniversite öğrencisi Çakıroğlu, Adıyaman'da anıldı

Üniversite öğrencisi Çakıroğlu, Adıyaman'da anıldı
Ege Üniversitesinde geçen yıl öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Adıyaman'da anma programı düzenlendi

ADIYAMAN (AA) - Ege Üniversitesinde geçen yıl öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün birinci yılında Adıyaman'da anma programı düzenlendi.

Adıyaman Ülkü Ocakları Üniversite Teşkilatı tarafından belediye konferans salonunda düzenlenen anma etkinliğinde, Çakıroğlu için şiirler okundu, anıları anlatıldı.

İl Ülkü Ocakları Başkanı Ali Önat, konuşmasında, Alparslan Türkeş'in başlattığı kutlu mücadelenin bugünlere kolay gelmediğini söyledi.

Ülkücülerin sürgünlerle, zindanlarla, işkencelerle imtihan edildiğini belirten Önat, bunlara rağmen ülkücülerin geri adım atmayarak, imanla bilenip ileri atıldıklarını dile getirdi.

Şehitler kervanının yıllardan bu yana durmadığını söyleyen Önat, şunları kaydetti:

"Geçen yıl bugün Fırat Çakıroğlu kardeşimiz de bu mübarek kervana katılmıştır. Ülkücü şehitlerimiz gül bahçesine girer gibi kara toprağa girerken, bazıları arkasında eli kınalı gelinler, kimisi adını bile koyamadığı hatta hiç göremediği bebeler, bazıları gözü yaşlı analar, matemli babalar, kimileri ise Fıratımız gibi yaşanmamış sevdalar bırakmışlardır. Biz ülkücülere ise büyük bir vebal ve sorumluluk bırakmışlardır."

Yakın arkadaşı Kenan Çiftçi de Çakıroğlu'nun anılarını anlattı.

Bu arada şiir okuyan gençler, duygu dolu anlar yaşadılar.

Konuşmaların ardından Grup Ravza tarafından ilahiler okundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.