Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi
Beşiktaş Belediyesi "Özgecan İçin Sen de Yürü" adlı yürüyüş düzenledi

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Belediyesi, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan için "Özgecan İçin Sen de Yürü" adlı yürüyüş düzenledi.

Dolmabahçe Sarayı önünde toplanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, 13.30'da alkışlar eşliğinde yürümeye başladı.

Ellerinde "Kadına şiddete hayır", "Öldüren sevgi istemiyoruz", "Hür doğdum hür yaşarım", "Yasta değil isyandayız" yazılı dövizler taşıyan vatandaşlara sanatçı Feridun Düzağaç da destek verdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin de ön safta yer aldığı yürüyüşte, "Şiddet ayrımcılıktan doğar" ve "Kadın cinayetlerine dur de" yazılı pankartlar taşındı.

Dolmabahçe ve Beşiktaş caddelerinden geçen kalabalık, Barbaros Caddesi girişindeki meydanda toplandı.

Burada halka seslenen Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, Özgecan için gerçekleştirilen yürüyüşe katılanlara teşekkür etti. Cinayetin herkesin yüreğini dağladığını dile getiren Hazinedar, olumsuz cümle kurmamak için kendini zorladığını vurguladı. Hazinedar, toplumda ötekileştirmeye neden olan her düşünceyi reddetmeleri gerektiğini aktararak, toplumda kamplaşma olduğunu söyledi. Kendileri gibi düşünmeyen insanlarla yakınlaşmaları gerektiğini dile getiren Hazinedar, aksi durumda her geçen gün azalacaklarını kaydetti.

Hazinedar, Özgecan'ın sadece kadına yönelik şiddetin simgesi olmadığını ifade ederek, "Bunun büyütmek durumundayız. Bunu büyütecek adımları atmak zorundayız. Bunu yaparken de kadının her türlüsüne... Kadının başörtülüsüne, başı açığına karşı herkese saygı göstermek durumundayız. Şunu unutmayalım, eğer başörtülü kadınlarımızı dışlarsak, emin olun ki cumhuriyeti büyütemeyiz" diye konuştu.

Avcılar Belediye Başkanı Benli ise kadına yönelik şiddetin toplum vicdanını incitecek kadar büyük bir infiale dönüştüğünü söyledi. Özgecan'ın öldürülmesini "bardağı taşıran damla" olarak niteleyen Benli, taşımacılık konusunda yeni öneriler getirdiklerini kaydetti. Benli, kadını özgürleştiren, ekonomik ve sosyal hayata katan projeler gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Özgecan Aslanlar bir daha olmasın, kadınlarımız incinmesin. Bizler, bu çözümleri sizlerle paylaşacak ve takipçisi olacağız" dedi. 

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetmen Mustafa Altıoklar da birer konuşma yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.