Üniversiteli Kardelen'in Kalbi Ve Karaciğeri Antalya'daki Hastalara Umut Oldu

Üniversiteli Kardelen'in Kalbi Ve Karaciğeri Antalya'daki Hastalara Umut Oldu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki üniversite öğrencisinin ailesince bağışlanan organlarından kalbi ve karaciğeri Antalya'daki iki hastaya nakledildi

ANTALYA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Kardelen Çetin'in ailesince bağışlanan organlarından kalbi ve akciğeri Antalya'daki iki hastaya umut oldu.

Öğrenim gördüğü üniversitenin yerleşkesinde fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede beyin kanamasına bağlı beyin ölümü gerçekleştiği öğrenilen ve ailesince organları bağışlanan Çetin'in kalbi ve karaciğeri ambulans uçak ile Antalya'ya getirildi.

Çetin'in kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Prof. Dr. Ömer Bayezid tarafından Denizli'de yaşayan 31 yaşındaki Necip Fazıl Çetin'e nakledildi.

Çetin'in karaciğeri ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı tarafından siroza bağlı karaciğer yetmezliği çeken 41 yaşındaki Mustafa Dönmez'e nakledildi.

Nakillerin başarılı geçtiği ve hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.