Üniversiteli Nezahat'ın güreşçi boğaları rakip tanımıyor

Üniversiteli Nezahat'ın güreşçi boğaları rakip tanımıyor
Aydın'ın İncirliova ilçesinde hayvancılıkla uğraşan bir ailede büyüyen üniversite öğrencisi Nezahat Karanfil, güreşler için boğa yetiştiriyor- Karanfil'in Germencik'te geçen yıl yapılan güreşlerde yetiştirdiği boğası "büyük orta" dalında birinci oldu- Kar

AYDIN (AA) - SEBAHATDİN ZEYREK - Aydın'ın İncirliova ilçesinde üniversite öğrencisi Nezahat Karanfil, güreşler için yetiştirdiği boğalarla rakiplerine meydan okuyor.

İlçede 40 yıldır büyükbaş besiciliği yapan bir ailenin dört kızından en büyüğü, Adnan Menderes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Karanfil, çiftlikteki boğaları güreşlere hazırlıyor.

Germencik'te geçen yıl yapılan güreşlerde yetiştirdiği boğası "büyük orta" dalında birinci olan Karanfil, Ege Bölgesi'ndeki güreşlere katılmak üzere yetiştirdiği 3 boğayla adeta bebek gibi ilgileniyor.

Karanfil, gelecekte güreş boğası çiftliği kurmayı planlıyor.

Ailesine ait çiftlikte AA muhabirine açıklama yapan Karanfil, ailenin en büyük çocuğu olarak birçok çiftlik işiyle kendisinin ilgilendiğini, hayvan sevgisinin çocukluğunda başladığını belirterek özellikle boğa yetiştirmenin kendisi için bir hobi olduğunu ifade etti.

Çiftliklerinde 45 inek, 5 boğa bulunduğunu, Doruk, Atlas ve Çöl Fırtına isimli 3 boğayı güreşler için yetiştirdiğini anlatan Karanfil, boğaların bakımıyla özel olarak ilgilendiğini söyledi.

- Şaşkınlıkla karşılanıyor

Geçen yıl yetiştirdiği boğayla ilk kez Germencik ilçesindeki Alangüllü Arenası'nda düzenlenen güreşlere katıldığını anlatan Karanfil, organizasyon sırasında ilk kez bir kadın yetiştiricinin sahaya inmesinin şaşkınlıkla karşılandığını söyledi. Karanfil, "Tümü erkek olan diğer yetiştiricilerin gözlerindeki şaşkınlığı görmeniz lazımdı. Bu duygu çok güzeldi. O yarışmada boğam birinci oldu. Çok gurur duydum. Artık bana bakışları değişmişti" diye konuştu.

Çevresinde bazı insanların boğalarla ilgilenmesine hoş gözle bakmadığını, tepkilere aldırış etmediğini, bu işi zevkle yaptığını dile getiren Karanfil, "Babam, 'Kızım okulunu bitir, öğretmen ol' diyor ancak ben boğa yetiştiriciliğini çok seviyorum. Hedefim büyük bir güreş boğası çiftliği kurmak. İnşallah bunu gerçekleştirmek istiyorum. Hayalimde de bir gün güreş ağası olmak var" dedi.

Evleneceği erkekte öncelikle hayvan sevgisi olması şartını aradığını da dile getiren Karanfil, hayvanları sevmeyen birinin insanları da sevemeyeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Baba Mustafa Karanfil de özel bakım isteyen güreş boğalarına antrenman yaptırılması gerektiğini belirterek, onlarla genellikle kızının ilgilendiğini dile getirdi.

Karanfil, "Kızımın öğretmen olmasını istiyorum. Fakat kendisi üniversite okumasına rağmen bu işi yapmayı seviyor. İnşallah kendi seçimini kendisi yapacak. Ama ben öğretmen olmasını isterim. Çünkü güreş boğası antreman istiyor, gezdireceksin. Bunlarla hep kızım ilgileniyor" diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.