Üniversiteliler köy okuluna kütüphane yaptı

Üniversiteliler köy okuluna kütüphane yaptı
ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri Kırovacık köyü Şehit Necdet Demirel İlk ve Ortaokulu'na kütüphane yaptı. Çankırı Üniversiteliler...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri Kırovacık köyü Şehit Necdet Demirel İlk ve Ortaokulu'na kütüphane yaptı.

Çankırı Üniversiteliler Yardım ve Kültür Derneği üyeleri, kendi kütüphanelerinden ve çevreden aldıkları kitaplarla köy okulunda kütüphane oluşturdu.

Dernek Başkanı Faruk Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minik kardeşlerinin kitap heyecanını yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Herkesin kitap okuma alışkanlığını kazanmasını istediklerini belirten Çağlar, "Kırsaldan kente, siyahın, beyazın, Türk'ün, Çerkez'in, Alevi'nin 7'den 70'e her bireyin kitap okumaya hakkı vardır. Bu kütüphaneyi de kütüphanesi olmayan kardeşlerimizin kitap okuma özgürlüğüne hizmet etmek için yaptık." dedi.

Öğrenciler olarak böyle bir çalışma yapmak istediklerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaştıklarını ifade eden Çağlar, "Müdürlük bize bu okulun uygun olduğunu söyledi. Biz de okula giderek, gerekli incelemeyi yaptık. Kütüphanenin iç teşrifini Çankırı Valiliği yaptı. Bu konuda Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş çok destek verdi." diye konuştu.

Kütüphanedeki kitaplıkların raflarını da kendilerinin doldurduğunu dile getiren Çağlar, "Arkadaşlarımızla birlikte ilkokul ve ortaokul düzeyinde 800 kitap topladık. Kitapları yerleştirdik. İnşallah öğrenciler kitaplardan bol bol yararlanır. Bundan sonra da köy okullarına yönelik bu tür çalışmalar yapacağız." ifadelerini kullandı.

Kırovacık köyü Şehit Necdet Demirel İlk ve Ortaokulunu kardeş okul seçtiklerini belirten Çağlar, okulu üniversite öğrencileri olarak sık sık ziyaret edeceklerini söyledi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.