ÜNLÜLER KONYA'YA GELİYOR

ÜNLÜLER KONYA'YA GELİYOR
Selçuk İletişim geleneği olan Kısa-ca Film Festivalinin 16. sı yapılacak. Program film gösterimlerinin yanı sıra ünlü yönetmen, senarist, oyuncu ve akademisyenlerle söyleşiler, atölye çalışmaları gibi birçok etkinlikle dolu dolu geçecek

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 16.sı gerçekleştirilecek olan ‘Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali’ bu yıl 7-13 Kasım tarihleri arasında, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde sinemaseverler ve geleceğin sinemacılarına perdelerini açıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir hafta sürecek dopdolu bir program sunan festival bu yıl Göksel Arsoy, Ayla Algan ve Osman Sınav onur konuğu olarak katılacak.

     DOLU DOLU BİR HAFTA

Film gösterimlerinin yanı sıra ünlü yönetmen, senarist, oyuncu ve akademisyenlerle söyleşiler, atölye çalışmaları gibi birçok etkinlikle eğitici bir rol üstlenecek olan festival, sinemaseverler ve geleceğin yönetmenlerine sinema dolu bir hafta sunmak için 16. kez yola çıkıyor.  Festivalin bu yılki onur konukları; Türk sinemasına yıllarını vermiş ünlü oyuncu Göksel Arsoy, ünlü Türk tiyatro sanatçısı, sinema oyuncusu ve müzisyen Ayla Algan, ünlü yapımcı, senarist ve yönetmen Osman Sınav. Festivalde bu yıl Polonya’nın önemli film festivallerinden biri olan Zubroffka Film Festivali’nin özel seçkisine yer verilerek festival yöneticisi ve yönetmen Maciej Bialaous da genç sinemacılarla bir araya gelecek. Bu yıl festivalde kurmaca, animasyon, belgesel ve deneysel kategorilerinde toplam 52 film yarışacak. Yarışma filmleri, 7-13 Kasım tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde yer alan Süleyman Demirel Kültür Merkezi ve İletişim Fakültesi salonlarında ücretsiz gösterilecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, ADESE, Kontur, Selva, Kule Sini gibi birçok kurum ve kuruluş tarafından desteklenecek.

     ÜNLÜ İSİMLER KONYA’YA GELİYOR

Festival kapsamında Konya’ya gelerek bir hafta boyunca etkinliklerde öğrencilerle buluşacak isimler ise şu şekilde; 

Oyuncu Göksel Arsoy, Sinema Oyuncusu ve Müzisyen Ayla Algan, Yapımcı, Senarist ve Yönetmen Osman Sınav’ın yanı sıra Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Şahin Karasar, Sinema ve Tiyatro oyuncusu Asuman Dabak, Yönetmen Prof. Semir Aslanyürek,  Polonya Zubroffka Film Festivali Yöneticisi Maciej Bialaous, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Fatoş Adiloğlu, Yönetmen Atalay Taşdiken, Oyuncu Rıza Sönmez, Oyuncu Ercüment Balakoğlu, Oyuncu Ahmet Yenilmez, Oyuncu Burçin Abdullah, Oyuncu Hande Kaptan Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof. Dr. Selahattin Yıldız, Anadolu Üniversitesinden Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, Adnan Menderes Üniversitesi Radyo-Tv ve Sinema Bölüm Başkanı ve Yönetmen Prof. Dr. Halim Esen, Sinema Yazarı Vadullah Taş, Kurgu Yönetmeni Mevlüt Koçak, Yönetmen Aydın Bağardı, Görsel Efekt Tasarımcısı Emre Şan, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yönetmen Prof. Dr. Zaur Mükerrem, Yönetmen Bülent Pelit, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesinden Doç. Dr. Vedat Çakır, Anadolu Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Faruk Uğurlu, Anadolu Üniversitesi’nden Doç.Dr.Feyyaz Bodur, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr.Şükran Akpınar, Kocatepe Üniversitesinden Yönetmen Yrd. Doç. Dr. Yavuz Özer, Sinema ve Dizi Oyuncusu Mustafa Uzunyılmaz, Safranbolu Film Festivali Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sühendan Kumcu, Anadolu Üniversitesinden Doç. Dr. Fethi Kaba, Kırıkkale Üniversitesinden Öğr.Gör.Hasan Basri Özdemir, Yönetmen Hacı Mehmet Duranoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Öğr.Gör.Aziz Bahadır Özkan, Sinema Yazarı Fırat Sayıcı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.