Ürdün'de Maarif Öğrenci Yurdu Açıldı

Ürdün'de Maarif Öğrenci Yurdu Açıldı
Türkiye Maarif Vakfı, Ürdün'ün başkenti Amman'da 200 kişilik öğrenci yurdu açtı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Maarif Vakfı, Ürdün'ün başkenti Amman'da, 200 kişilik öğrenci yurdunun açılışını gerçekleştirdi.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Maarif Vakfı'nca, dünyada devam eden eğitim çalışmalarına bir yenisi daha eklendi.

Üç yıldır devam eden çalışmalardan sonra Türkiye Maarif Vakfı'na yurt ve okul işletmeciliği alanlarında gerekli kolaylığı sağlayıp onayları vermesinin ardından Maarif Amman Öğrenci Yurdu'nun açılışı yapıldı.

Mutfak, kafeterya, etüt salonları, kütüphane, revir ve diğer kullanım alanlarıyla temel yurt hizmetlerini sağlayabilecek imkan ve kapasitenin oluşturulduğu ve Ürdün Üniversitesi yakınında 2 bin 800 metrekare alana kurulan Maarif Öğrenci Yurdu, 200 kişilik öğrenciye hizmet verebilecek.

Türkiye kurum ve kuruluşlarının Ürdün'de yürüttüğü eğitim faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla açılan yurt binası, Türk öğrenciler olmak üzere Ürdün ve diğer ülkelerden gelen öğrencileri ağırlayacak.

Arapça öğrenmek için her yıl Türkiye'den Ürdün'e giden çok sayıda lise ve üniversite öğrencisi için de açılan yurt, önemli bir ihtiyaca cevap verecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.