Üsküp'te Balkan Gençlik Okulu Çalıştayı düzenlendi

Üsküp'te Balkan Gençlik Okulu Çalıştayı düzenlendi
ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Balkan Gençlik Okulu Çalıştayı...

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Balkan Gençlik Okulu Çalıştayı düzenlendi.

Balkanlardaki başarılı ve yetenekli gençlerin eğitimlerine, manevi ve entelektüel gelişimlerine katkı sağlamayı ve bölgedeki nitelikli gençlerin bir arada olmalarını sağlayarak toplumsal bir dinamik oluşturmayı hedefleyen çalıştaya YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu ve diğer konuklar katıldı.

Bülbül, çalıştay öncesinde yaptığı açıklamada, Balkan Gençlik Okulu programının Türkiye'de yapmış oldukları faaliyetlerden doğduğunu belirterek, "Türkiye'de dünyanın her bir tarafından gelen öğrencilere aracı oluyoruz. Gittikçe artan bir ilgi var. Geçen yıl 182 ülkeden 155 bin başvuru aldık" diye konuştu.

Programın oldukça etkili olduğunu ve yurtdışından da talepler aldıklarını ifade eden Bülbül, Balkanlarda da bu tarz programlar yapılması konusunda sivil toplum kuruluşlarından teklifler aldıklarını kaydetti.

Çalıştay ile ilgili bilgi veren Bülbül, sözlerine şöyle devam etti:

"Buradaki gençler daha donanımlı olsunlar, öz güvenleri gelişsin, Balkanların çoğulculuğu ve bir arada yaşama geleneği içerisinde daha nitelikli öğrenciler olsunlar diye sivil toplum kuruluşlarımızın teklifi oldu. Biz de bu çerçevede bir program hazırladık. İstedik ki programı sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte değerlendirelim. Onların önerileri çerçevesinde revize edelim ve kendi önerilerini daha da zenginleşmiş olarak uygulasınlar. Bu sebepten buradayız. Birlikte değerlendirme yapacağız."

Balkan Gençlik Okulu, Makedonya'nın yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan, Kosova, Bosna Hersek, Karadağ ve Hırvatistan da düzenlenecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.