"Ustam Ve Ben" Resim Sergisi Açıldı

"Ustam Ve Ben" Resim Sergisi Açıldı
Javad Soleimanpour ve Lütfiye Batum'un eserlerinden oluşan sergi, TÜRKKAD İstanbul Şubesi'nce öğrenciler yararına düzenlendi- Yaklaşık 110 eserin yer aldığı sergide, Soleimanpour'un Kenan Rifai'yi resmettiği portresi açık artırma usulüyle 65 bin liradan s

İSTANBUL (AA) - Javad Soleimanpour ve Lütfiye Batum'un eserlerinden oluşan "Ustam ve Ben" adlı resim sergisi açıldı.

Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi'nce düzenlenen serginin açılışı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde gerçekleştirildi.

TÜRKKAD İstanbul Şubesi Başkanı Cemalnur Sargut, açılışta yaptığı konuşmada, serginin gelirinin TÜRKKAD Eğitim Bursları Fonu'na aktarılacağını söyledi.

Sergide, özenle seçilmiş çok güzel eserlerin yer aldığını vurgulayan Sargut, "Hoca ve öğrencisi olmak üzere bu iki büyük sanatçının bütün bu eserleri, öğrencilerin yararına satılıyor. Şu anda 130 üniversite öğrencisi var. Buradan aktarılan paralarla onlara yardımcı olacağız." dedi.

Sargut, sanatın insanlar üzerindeki etkisine dikkati çekerek, "Öğrencilerin aralarında doktorluk, psikoloji, sosyoloji, mühendislik ve benzeri alanlarda okuyanlar var. Bu çocuklar kendi mesleklerinde ahlaklı olmayı öğrenip öğretecek ve yakın zamanda bütün Türkiye'ye, dolayısıyla dünyaya güzel ahlakı tanıtacak insanlar. Bu bakımdan bugün satılan ve satılacak eserler o çocuklara büyük katkı sağlayacak." diye konuştu.

- Sergi, 25 Ocak'a kadar gezilebilecek

İranlı sanatçı Soleimanpour da öğrencilerin bursu için yapılan böyle bir sergide yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Öğrenmenin önemine değinen Soleimanpour, öğrencisi Lütfiye Batum'a destek olduğu sergide, son iki yıldır ürettiği eserlerin yer aldığını kaydetti.

Sergide 80'den fazla eseri bulunan Batum ise çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Benim hayat amacım, geleceğimiz olan çocuklara yardım etmek, onların okumasına vesile olmak. Daha önce 2012'de de benzer bir sergi yapmıştık ve 50 eser bağışlamıştım. Çocuk ve insan sevgisi beni bunu yapmaya teşvik ediyor ve çok zevk alarak yapıyorum. Ne kadar çok çocuk okutursak o kadar mutlu olacağız." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 110 eserin yer aldığı sergide, Soleimanpour'un Kenan Rifai'yi resmettiği portresi açık artırma usulüyle 65 bin liradan satıldı.

Neredeyse tamamı pastel boya çalışmalardan oluşan sergideki diğer eserler de değişen fiyatlardan alıcı buldu.

Sergi, 25 Ocak'a kadar gezilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.