"Uyap E-satış Portalı"na Bilişim Ödülü

"Uyap E-satış Portalı"na Bilişim Ödülü
Adalet Bakanlığının, icra ihalelerinde satışa sunulan taşınır ve taşınmaz mallara ilişkin elektronik ortamda teminat yatırmayı ve ilk teklifi sunmayı sağlayan "UYAP E-Satış Portalı", IDC Türkiye CIO Summit 2017'de birincilik ödülüne layık görüldü

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca geliştirilen, taşınır ve taşınmaz malların icra aracılığıyla satışa sunulduğu ihalelere ilişkin elektronik ortamda teminat yatırarak ilk teklifi sunmayı sağlayan "UYAP E-Satış Portalı", ABD merkezli sektörel araştırmalar kurumu International Data Corporation (IDC) tarafından düzenlenen "IDC Türkiye CIO Summit 2017"de ödüle layık görüldü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "Adalet Bakanlığı UYAP Bilişim Sistemi E-Satış Projesi", bilişim teknolojilerinin gelişimlerini inceleyen ve şirketlerin pazar paylarını açıklayan, ABD merkezli sektörel araştırmalar kurumu IDC'nin Antalya'da düzenlenen Türkiye zirvesinde ödül kazandı.

Proje, IDC Türkiye CIO Summit 2017'de, kamu alanında "Yılın En İyi Bilgi Teknolojileri ile Kurumsal Hedeflere Katkı Sağlama Projesi" kategorisinde birinci seçildi. Ödül, Antalya'da düzenlenen törende, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Servet Gül'e takdim edildi.

- E-satış portalı

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemleri (UYAP) üzerinden icra ihaleleri aracılığıyla satışa sunulan taşınır ve taşınmaz mallarla ilgili hazırlanan "UYAP Bilişim Sistemi E-Satış Projesi" kapsamında "E-Satış Portalı" oluşturuldu.

İhale usulüyle satışa sunulanların fotoğraflarının, muhammen bedellerinin ve teminat miktarlarının yer aldığı portal üzerinden ihale için teminat tutarının yatırılması ve ilk teklifin sunulması sağlandı.

Satış ilanlarının satış gününe kadar elektronik ortamda görülebildiği sistemle icra ihalelerine daha fazla katılımın sağlanması, satışa konu malların gerçek değerinin bulunması amaçlandı.

"E-Satış Portalı" uygulamasıyla kişilerin bulundukları bölge dışındaki satışları da takip edebilmelerine imkan verildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.