Uyuyan eşini kaynar su dökerek yaraladığı iddiası

Uyuyan eşini kaynar su dökerek yaraladığı iddiası
Kocaeli'de boşanmak istediği eşi tarafından üzerine kaynar su dökülerek yaralandığı iddia edilen kadının, açtığı boşanma davasının görülmesine devam edildi

Kocaeli'de uyurken eşi Ahmet D. tarafından üzerine kaynar su dökülerek yaralandığı iddia edilen kadının, açtığı boşanma davasının görülmesine devam edildi.

Kocaeli 3. Aile Mahkemesindeki duruşmaya, Ayten D'nin (41) avukatı Nuri Tan ile kızı Ümmügül D. katıldı.

Mahkemede söz verilen Ümmügül D. babasının sürekli alkol aldığını, dışarıda alkol aldıktan sonra evde de almaya devam ettiğini, ayakta duramayacak şekilde içtiğini belirtti.

Ümmügül D. evin geçimini daha çok aşçı olarak çalışan annesinin karşıladığını vurgulayarak, şunları anlattı:

"Bizim evde her gün düzenli olarak babamın şiddeti olurdu. Babamla çocukları olarak biz ve annem hiç konuşamazdık. Babamın fiziki şiddetine hiç şahit olmadım ancak babam annemin dışarı çıkmasını engellemek için kendisiyle tartışır, iteklerdi. Boşanma davasından önce annem tedbir kararı aldırdığı için babamla ayrı yaşıyordu. Tedbir kararına rağmen, babam annemin istediği olmamasına rağmen, eve zorla girdi."

Müşteki avukatı Nuri Tan ise müvekkilinin eşi tarafından şiddet gördüğünü, tedbir kararına rağmen, davalının eve zorla girdiğini ifade ederek, "Müvekkilim işten geldikten sonra davalıdan evden çıkmasını istemiştir. Müvekkilim daha sonra uyumaya gittikten sonra davacı çaydanlıktaki kaynar suyu müvekkilimin başına dökmüştür. Müvekkilimin hayati tehlikesi mevcuttur. Bu olayla ilgili fotoğraf ve basında çıkan haberleri mahkemenize sundum." diye konuştu.

Hakim Erol Karaaslan, daha sonra duruşmayı erteledi.

- "Tutuklanmasını istiyoruz"

Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklama yapan avukat Tan, eşine şiddet uygulayan bu şahsın şu anda dışarıda hem kızını hem de yakın çevresini tehdit ettiğini bildirdi.

Şahsın, dışarıdaki insanlar için de bir tehlike arz ettiğini belirten Tan, şöyle konuştu:

"Bu şahsın evden uzaklaştırması olmasına rağmen, tedbir kararı olmasına rağmen hiç bir güvenlik önlemi alınmadığı için şu anda kadın yoğun bakımda tedavi görmektedir. Hayati tehlikesi vardır. Herkesin buna duyarlı olmasını istiyorum. Evden uzaklaştırması ve tedbir kararı olmasına rağmen koca eve girerek, Ayten D'nin uykuyla uyanıklık arasında olduğu bir sırada çaydanlıkta bulunan kaynar suyu başına dökerek, hayati tehlike geçirecek şekilde yaralamıştır. Bu kişi karakolda ifadesi alınmış, o şekilde serbest bırakılmış. Tabii ki bu olay savcıya veya adli makamlara yansımadan serbest bırakılacak bir durum değildir. Eğer savcılık makamı veya adliye mevcutlu olarak getirilmesini talep etseydi, şu anda tutuklu olurdu."

Tan, davalının şu anda arandığını yakalandığı zaman takipçisi olacaklarını ifade ederek, tutuklanmasını istediklerini belirtti.

- Olay

İddiaya göre, İzmit ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde yaşayan üç çocuk annesi Ayten D. (41) ile uzun süredir şiddet gördüğü için boşanmak istediği eşi Ahmet D. (43) tartışmanın ardından odasına giderek uyuyan kadın, kocasının kaynattığı suyu üzerine dökmesi sonucu yaralanmıştı.

Konuyla ilgili Ahmet D, karakolda alınan ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesinde tedavi altına alınan kadının yüz, kol ve göğüs bölgesinde ciddi yanıklar oluştuğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.