Vadeli Bitcoin Sözleşmeleri Cme Group'ta İşlem Görmeye Başladı

Vadeli Bitcoin Sözleşmeleri Cme Group'ta İşlem Görmeye Başladı
New York, Chicago ve Londra borsalarında faaliyet gösteren CME Group, Bitcoin kontratlarını, Ocak, Şubat, Mart ve Haziran 2018 vadeli olarak işleme sundu

WASHINGTON (AA) - Sanal para birimi Bitcoin’in vadeli kontratları, dünyanın en büyük borsa işletmecisi CME Group’ta işlem görmeye başladı.

New York, Chicago ve Londra borsalarında faaliyet gösteren CME Group, Bitcoin kontratlarını, Ocak, Şubat, Mart ve Haziran 2018 vadeli olarak işleme sundu.

Uzmanlar, Bitcoin vadelilerinin dünyanın en büyük borsa işletmecisi CME Group tarafından işleme sunulmasını, sanal para birimleri için mihenk taşı olarak nitelendirdi.

TSİ 20.00 sularında, CME Group’ta Bitcoin’in ocak vadeli kontratları 19 bin 150 dolar, şubat vadeli kontratları 19 bin 240 dolar, mart vadeli kontratları 19 bin 340 ve haziran vadeli kontratları ise 19 bin 300 dolardan alıcı buluyor.

Bu rakamların, Bitcoin’in spot piyasadaki fiyatının üstünde olması dikkati çekiyor. Bitcoin’in spot fiyatı TSİ 20.00 sularında 18.664,94 dolarda seyrediyor.

Sanal para biriminin vadeli kontratları geçen hafta da Chicago'daki CBOE borsasında işlem görmeye başlamıştı.

Bitcoin'in vadeli piyasalarda işlem görmeye başlamasının, sanal para biriminin daha istikrarlı bir yatırım aracına dönüşmesine yardımcı olabileceği öngörülüyor.

Muhabir: Gülbin Yıldırım


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.