Vali Canbolat'tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Vali Canbolat'tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
Konya Valisi Yakup Canbolat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Konya Valisi Yakup Canbolat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Vali Canbolat’ın mesajı şöyle:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe, büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Milletimizin iradesi, İstiklal Mücadelemizi başarıyla yöneterek bağımsızlığımızın kazanılmasında büyük payı olan, hepimizin iftihar ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisinde 98 yıldır tecelli etmektedir.

Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda kader birliği yapmış, elbirliğiyle, gönül birliğiyle istiklal ve istikbal mücadelesini vermeye azmetmiş aziz milletimiz için, bir dönüm noktası, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı gündür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günde, halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözleri ile tüm dünyaya duyurmuş ve egemenliğimizi sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza bu günü armağan ederek, vatanımızın bağımsızlığı uğruna verilen kutsal mücadelenin, nesilden nesle aktarılmasıyla, unutulmamasına vesile olmuştur.

Bugün bizimde tüm gayretimiz, çocuklarımızı daha iyi hayat standartlarına kavuşturmak, daha sağlıklı ve iyi eğitim imkânlarını sağlamak, geleceğe daha umutlu bakmalarına destek olarak, sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen bir nesil olarak yetiştirmektir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, ecdadımızın canları ve kanları ile koruyarak bizlere emanet ettiği kutsal vatanımızı aynı inanç ve kararlılık içerisinde koruyacaklardır. Bunun kanıtı olarak, atalarımızın Malazgirt’te, Mohaç’ta, Çanakkale’de, Sakarya’da ve Kurtuluş Savaşında verdikleri mücadele örneğini 15 Temmuz’da bu nesil vermiş, söz konusu vatan ve bayrak olunca, bu aziz milletin canından vazgeçeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; çocuklarımıza armağan edilen ve mili iradenin her şeyin önünde olduğunun ifade edildiği gün olan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.