Van'da sözde "öz yönetim" ve Cumhurbaşkanı'na hakaret soruşturması

Van'da sözde "öz yönetim" ve Cumhurbaşkanı'na hakaret soruşturması
Erciş ilçesinde sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin basın açıklamasına katılan 3 kişi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medya üzerinden haraket ettiği belirlenen eski DBP İlçe Başkanı İnci tutuklandı

VAN (AA) - Erciş'te sözde "öz yönetim" ilanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden haraket ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen iki soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında eski DBP İlçe Başkanı Abidin İnci ve Belediye Meclis üyesi Halil Yılmazer'in de bulunduğu 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorguları sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden İnci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medya üzerinden haraket ettiği, Yılmazer ve Belediye Ulaşım Koordinasyon Daire Başkanlığı personeli Fesih Aktepe ile Abdulkadir Köroğlu da sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin basın toplantısına katıldıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Diğer iki şüpheli serbest bırakıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.