Vatandaş en çok "kamu personel rejimi"nden şikayetçi

Vatandaş en çok "kamu personel rejimi"nden şikayetçi
Kamu Denetçiliği Kurumuna, 3 yılda yapılan 20 bin 762 başvurunun büyük bölümünü "kamu personel rejimi"ne ilişkin şikayetler oluşturdu- En çok şikayet başvurusu yapılan diğer alanlar eğitim, öğretim, gençlik, spor ile çalışma ve sosyal güvenlik olarak sıra

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Kamu Denetçiliği Kurumuna, 3 yılda 20 bin 762 müracaat yapılırken, en çok "kamu personel rejimi" şikayet edildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Haziran 2012'de "idarenin eylem ve işlemleriyle tutum ve davranışlarını incelemek, insan haklarına ve adalet anlayışına, hukuka ve hakkaniyete söz konusu davranışların uygunluklarını inceleyerek araştırmak ve önerilerde bulunmak amacıyla" kurulan kurum, 2013 yılı mart ayından itibaren vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiriyor.

Üç yılda 20 bin 762 başvuruyu değerlendiren Kamu Denetçiliği Kurumu, tavsiye kararlarını ilgili idarelere gönderdi.

Vatandaşların yönetime iştirak etmesini, uzlaşı ve arabuluculukla sorunları çözmeyi amaçlayan kurum, bugüne kadar 228 dosyada, ilgili kamu idaresine tavsiyede bulundu. Kamu Denetçiliği Kurumu, 335 dosya için ret, 72 dosya için de kısmen tavsiye kısmen ret kararı verdi.

Kuruma en çok "kamu personel rejimine" yönelik şikayet başvurusu yapıldı. Bunu, eğitim, öğretim, gençlik, spor ile çalışma ve sosyal güvenlik alanları takip etti.

- Çocuklara nasıl başvuruda bulunacakları anlatılacak

Öte yandan, Kamu Denetçiliği Kurumu, bu yıl "Çocuk ve Çiçek" temasıyla kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya Fuarı'nda da yerini aldı.

Kurulan stantta fuarı ziyaret eden katılımcılara bilgi verilecek, çocukların kuruma nasıl başvuru yapabileceklerine dair bilgilendirmede de bulunulacak.

Çocuklara, okul, hastane, çocuk bakım kuruluşu, valilik, kaymakamlık, karakol, itfaiye ve belediye gibi idarelerin eylem ve işlemleriyle tutum ve davranışlarına ilişkin karşılaştıkları sorunlarla ilgili şikayetlerine ilişkin nasıl müracaat yapacakları anlatılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.