Vatandaşın "yeşil yollar"da seyahati için üretim yapıyorlar

Vatandaşın "yeşil yollar"da seyahati için üretim yapıyorlar
Yılda 25 milyon fidan üreten Eskişehir Orman Fidanlığı Müdürlüğü, senede 1 milyon çalı türü çeşitli süs bitkisi de yetiştirerek, karayollarının yeşillendirilmesini sağlıyor- Eskişehir Orman Bölge Müdürü Ateş: "Yollarımızın yeniden imarı kapsamında Bakanlı

ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Yılda 25 milyon fidanın üretildiği Eskişehir Orman Fidanlığı Müdürlüğünün yetiştirdiği çalı türü süs bitkileri, İç Anadolu Bölgesi'ndeki karayollarının yeşillendirilmesinde kullanılıyor.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Orman Fidanlığı Müdürlüğü, yıllık ortalama 25 milyon fidan üretiminin yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla refüj ağaçlandırmalarında kullanılan ateşdikeni, dağmuşmulası, kadıntuzluğu, karamuk, mahonya, katırtırnağı, sabin ardıcı gibi süs bitkileri yetiştirilmesi için de hamle yaptı.

Kurum, 2014 yılında 350 bin, 2015 yılında 500 bin olan süs bitkisi üretimini bu yıl 1 milyona çıkartarak, Orman Genel Müdürlüğünün ihtiyacının büyük bir kısmı karşılıyor.

- "Tüm yolları ağaçlandırıyoruz"

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Türkiye'nin yeşillendirilmesiyle görevlendirilmiş bir kurum olarak yoğun bir yılı daha geride bıraktıklarını kaydetti.

Bölge müdürlüğüne bağlı Eskişehir Orman Fidanlığı Müdürlüğünde ortalama 25 milyon orman ağacı fidanı ürettiklerini ifade eden Ateş, şöyle konuştu:

"Orman ağaçlarının yanında bu yıl 1 milyon süs çalısı ürettik. Bunlar yolların, refüjlerin yeşillendirilmesinde kullanılıyor. Onların sevkiyatına başladık. Bahar aylarına kadar söz konusu fidanların dikimini bitirmemiz gerekiyor. Yeşil yollarda halkımızın yolculuk etmesini ve çevrede erozyonla mücadeleyi sağlayacağız. İç Anadolu Bölgesi'ndeki yolların yeşillendirilmesinde kullanılan süs bitkilerini pek çok kente gönderiyoruz. Yollarımız yeniden imarı kapsamında Bakanlığımızın talimatıyla karayollarımızın ağaçlandırılmasına önem veriyoruz. Bölgemizdeki tüm yolları ağaçlandırıyoruz."

Recep Ateş, refüj ağaçlandırılmasında can ve mal güvenliği açısından boy vermeyen ateşdikeni, dağ muşmulası, sabin ardıcı gibi türleri kullandıklarını belirterek, söz konusu türlerin makaslanıp, biçilerek belli boyda kalmalarının sağlanabildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.