Vatandaşlar Artık Emeklilik İşlemlerini Borda Yapacak

Vatandaşlar Artık Emeklilik İşlemlerini Borda Yapacak
NİĞDE (AA) - AK Parti Bor İlçe Başkanı Mustafa Altunbaş, vatandaşların taleplerini dinlemeye devam ettiklerini söyledi.AK Parti Bor İlçe binasında AA...

NİĞDE (AA) - AK Parti Bor İlçe Başkanı Mustafa Altunbaş, vatandaşların taleplerini dinlemeye devam ettiklerini söyledi.

AK Parti Bor İlçe binasında AA muhabirine açıklama yapan Altunbaş, vatandaşların emeklilik işlemlerini Bor'da yapmakta zorlandığını ve bunun ilçede yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Vatandaşlardan gelen talepleri yerine getirmek için yoğun şekilde çalıştıklarını dile getiren Altunbaş, şunları kaydetti:

"Halkımızdan gelen yoğun talep üzerine Sosyal Sigortalar Kurumunun Bor şubesine verilen emeklilik dilekçelerinin kabul edilmediği ve tüm çalışanların Niğde'ye yönlendirildiği bilgisi vatandaşlarımızdan bize geldi. Bizde Sosyal Güvenlik İl ve İlçe Müdürlüğü ile görüşmeler gerçekleştirdik. Bundan sonra bütün çalışanlar emeklilik işlemlerini Bor Ömer Halisdemir Sosyal Güvenlik Merkezi müdürlüğünde yapabilecekler.

Vatandaşlarımız burada emeklilik gün sayısını hesaplayacak veya emeklilik işlemlerini burada yapabilecekler. Vatandaşlarımızın işlemlerini ilçe müdürlüğü kabul edecek ve işlemleri yapmak için evrakları kendileri İl Müdürlüğüne götürecekler. İşlemleri hallettikten sonra da vatandaşlarımıza gün verecekler. Artık, çalışanların SGK ile ilgili işlemlerini halletmeleri için Niğde'ye gitmelerine gerek kalmadı."

Bor'da İŞKUR'un şubesinin olmamasından dolayı vatandaşların sıkıntı yaşadığını ve bu konuda da önemli adımlar attıklarını aktaran Altunbaş, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızdan gelen bir diğer yoğun talep ise İŞKUR İl Müdürlüğünün Bor'da bir şube açmasıydı. Kısmetse 2018 yılının bir ya da ikinci ayında İŞKUR'un bir şubesini de Bor'a kuracağız. Bu şubeyi açabilmek içinde bazı şartlar var. Bu şartlar 30 bin nüfus ve 5 bin sigortalı sayısı gerekiyor. Bor ilçemiz bunun ikisini de sağlıyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.