Uğur Özteke

Uğur Özteke

VELİLERDEN ŞİKÂYET VAR

VELİLERDEN ŞİKÂYET VAR

Soğuk, donduran ama güneş çıktığı anda da bir anda insanın içini ısıtan bir hafta sonunda kimseyi üzmek gibi bir niyetimiz yok.

Önce bu şehirden ayrılsalar da, şehirde görev yaparken en üst düzeyde olsalar da bizleri unutmayan vefa ile güzelliklerle anan iki değerli insana buradan selem ve saygılarımı iletmek istiyorum.

Halen Bursa Valisi olan Sayın Valimiz Yakup Canbolat, Bursa’da karşılaştığı her Konyalı ile sohbet ederken ya da yolu Konya’dan geçen her dostumuz ile Konya’yı konuşurken bizden de ismen söz edip bir vali ve bir yerel gazeteci ilişkisi içerisindeki dostluğumuzdan söz ediyormuş.

Biz de Sayın Valimizi her fırsatta saygı ile hürmetle anıyoruz ve bu vesile ile kendilerine bu garip sütunumuzdan sevgilerimizi sunuyoruz.

Aynı şekilde sık sık selam ve güzel haberlerini duyduğumuz bir başka dost isim ise Denizli Emniyet Başmüdürü Mevlüt Demir Bey.

Gerçekten biz gazetecilerin polislerle arasının iyi olması işin özünde doğanın kurallarına aykırı bir şey gibidir. Ama biz kendimizi bildik bileli “önce devlet” dedik ve hep devletimizin saflarında olmak isteyerek gazetecilik yapmaya çalıştık. Bu vesile ile de Sayın Mevlüt Müdürümüze Konya’dan Konya kadar büyük saygı ve hürmetlerimizi gönderiyoruz.

KONYALI NİYE YERE TÜKÜRÜR?

Dün bizi arayarak şehir ile sıkıntılarını samimi olarak dile getiren bir dost isim ise hukukçu dahası hukuk camiasında Türkiye düzeyinde görevler alan bir dostumuz idi. Bu dost isim dün artık yaşadıklarından öylesine bunalmış olacak ki selam sabah faslından sonra direkt konuya girdi ve özetle;

“Uğur abi sen dünyayı geziyorsun ama kusura bakma da ben de Türkiye’nin dört bir yanına görev icabı gidiyorum. Abi her gün bıkıp usanmadan şehri yazıyorsun. Artık canıma tak etti. Çaresiz kaldım ve bu durumu sana havale etmek istiyorum.

Ben bu şehrin insanında üç kötü hastalık gördüm.

1-Kadını erkeği, yaşlısı genci ne hikmetse hep yere tükürüyor. Kimse kusura bakmasın ama Doğu’da Güney Doğu’da bile böyle kötü bir alışkanlık yok.

2- Uğur abi Konya’da sürücüler niye sinyal vermezler? Abi Allah aşkına bu Konya için bir gelenek midir?

3-Konya’da tüm sürücüler A’dan Z’ye yeniden bir eğitime alınmalı ve dönel kavşaklarda geçiş üstünlüğü, kim kime nasıl yol vermeli tatbiki olarak gösterilmelidir”…

……………..

Tabii bu dostumuz ile yaptığımız sohbetin sadece ana konuları idi. 

İçinizde bu kötü alışkanlıklarımıza katılmayanınız var mı?

Şahsen ben hepsinin altına imzamı atarım.

OKUL BAHÇELERİMİZİN DURUMU

Dün sabah her ne hikmettir bilmiyorum iki ayrı okuyucumuzdan okul bahçelerindeki buzlanma ve kar görüntüleri ile ilgili şikayetler aldık. Biliyorsunuz bizim için eğitim asla ama asla kötü ya da eleştiri konusu dahi olmamalıdır. Zaten bu konular fotoğraflı olarak sosyal medya aracılığı ile Büyükşehir’e bile iletilmiş. Bunu bana aktaran okurumuza sordum “Belediye yöneticileri okul bahçelerini de mi temizlemekle görevliler?”

……………

Neyse bakın Hasan rumuzlu okurumuz bu konuda ne diyordu; 

“Uğur abi dün de yazdım Şerife Akkanat İlkokulun’un bahçesi buz pateni alanına dönmüş. Çocuklarımızı okula zor bırakıyoruz. Bu okul bahçesini kim neden temizletmiyor? Lütfen gerekli mercilere bir haber verin ya da haber yapın okul idaresi ortada yok.”

…………..


Bir başka okurumuz ise şu fotoğrafları önce bize sonra da belediyeye göndermiş.

foto-1-541.jpgfoto-2-452.jpgfoto-3-315.jpg

…………….

Ben şuna inanıyorum ki dün öğleden sonra güneş yüzünü gösterdi sıcaklık eksilerden artı ikiyi gördü. O kar buz da inşallah erimiştir. Pazartesi sabahına bir şeycik kalmaz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Beşikten mezara niçin gittiğimizi bilseydik, bu yol boyunca tıpkı mektepten azat olmuş çocuklar gibi şarkı söyleyerek giderdik.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bisikletli ya da motorlu sürücüler önlerine arkalarına yüklerini alarak direksiyonu bile zorlanarak kullanıp yolun ortasında zik zaklar çizmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR