Vietnam tarihinin en büyük kuraklığıyla karşı karşıya

Vietnam tarihinin en büyük kuraklığıyla karşı karşıya
VİETNAM (AA) - Vietnam'ın güneyindeki Mekong Deltası'nda yaşanan kuraklık nedeniyle, ülkedeki pirinç üretiminin 1 milyon ton azaldığı belirtildi.Tarım...

VİETNAM (AA) - Vietnam'ın güneyindeki Mekong Deltası'nda yaşanan kuraklık nedeniyle, ülkedeki pirinç üretiminin 1 milyon ton azaldığı belirtildi.

Tarım Bakanlığı birim şefi Ma Quang Trung, deltada yaşanan kuraklığın kendisini önemli ölçüde gösterdiğini söyledi.

Vietnam'ın tarihinin en büyük kuraklığıyla karşı karşıya olduğunu dile getiren Trung, nisan sonuna kadar yağmur yağmaması durumunda bölgedeki çiftçilerin ve dolaylı olarak yarım milyon kişinin olumsuz etkileneceğini bildirdi.

Trung, kuraklık nedeniyle ülkedeki 7 milyon tonluk pirinç üretiminin 1 milyon ton azaldığını ifade etti.

Bölgedeki tuzlanma tehlikesine de işaret eden Trung, 180 bin hektarlık pirinç tarlasının bundan zarar gördüğünü kaydetti.

Tayland ve Hindistan'ın ardından Vietnam'ın dünyanın üçüncü büyük tahıl üreticisi olduğunu hatırlatan Trung, ülkenin pirinç üretiminin azalmasına rağmen bu konumunu kaybetmeyeceğini de savundu.

Trung, kuraklığın nedeni olarak da okyanuslarda ani sıcaklık değişikliğine neden olan El Nino küresel atmosfer olayını gösterdi.

Vietnam Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Le Hai Binh, komşu ülke Çin'in krizi hafifletmeye yardımcı olmak için barajdan bırakılan su miktarını iki katına çıkardığını açıkladı.

Yerel basında da hükümetin deltanın kuraklıktan en çok etkilenen 3 bölgesindeki çiftçilere 1,5 milyon dolar yardım yapacağına dair haberler yer aldı.

Vietnam'ın güneyindeki Mekong Deltası, ülkede pirinç üretimi yapılan önemli bölgeler arasında yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.