Viyana’da Türk Müzisyenlerden Klasik Müzik Konseri

Viyana’da Türk Müzisyenlerden Klasik Müzik Konseri
VİYANA (AA) - Avusturya’nın başkenti Viyana’da Borusan Quartet müzik grubu tarafından seslendirilen yerli ve yabancı eserler, davetlilere keyifli anlar...

VİYANA (AA) - Avusturya’nın başkenti Viyana’da Borusan Quartet müzik grubu tarafından seslendirilen yerli ve yabancı eserler, davetlilere keyifli anlar yaşattı.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinliğe, farklı ülkelerin Viyana’daki büyükelçilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, açılışta yaptığı konuşmada, müzik grubunu tanıtarak, ulusal ve uluslararası alanda birçok ödüle layık görülmüş Borusan Quartet’i misafir etmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Çarıkçı, sanatçılar tarafından büyükelçiliğin balo salonunda verilen konserde, 1776 yapımı Lorenzo Storioni keman, 1785 yapımı Ferdinando Gagliano keman, 2008 yapımı Stefano Conia viyola ve 1740 yapımı Petrus Guarneri viyolonselin kullanılacağını bildirdi.

Borusan Quartet müzik grubu, konserde Ludwig Van Beethoven gibi bestecilerin eserlerinin yanı sıra Burhan Öçal ve Viyolonist Kevser Hanım gibi Türk bestekarların eserlerini de seslendirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.