Viyana'daki "Uluslararası Suriye Destek Grubu" toplantısı

Viyana'daki "Uluslararası Suriye Destek Grubu" toplantısı
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov:-"Esed, BMGK kararından kaynaklı yükümlülükleri çok iyi biliyor ve hatırlıyor. Esed, Devlet Başkanımızla temaslarında bu yükümlülükleri yerine getireceği taahhüdünde bulundu"

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye'de siyasi geçiş ve seçimlere ilişkin kararını iyi bildiğini belirterek, yükümlülüklerini yerine getireceğini savundu.

Suriye'de ateşkesin yeniden tesis edilmesi, abluka altındaki bölgelere insani yardımların ulaştırılması ve siyasi geçiş sürecinin hızlandırılması amacıyla Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen "Uluslararası Suriye Destek Grubu" toplantısının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Esed'in Rusya'nın tavsiyelerini ve ortak çalışmalarını göz ardı etmediğini söyledi.

Lavrov, BMGK'nin 2254 sayılı kararının 18 ay içinde Suriye'de siyasi geçiş mekanizması ve anayasa oluşturularak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin düzenlemesini öngördüğünü anımsatarak, "Esed, BMGK kararından kaynaklı yükümlülükleri çok iyi biliyor ve hatırlıyor. Esed, Devlet Başkanımızla temaslarında bu yükümlülükleri yerine getireceği taahhüdünde bulundu." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Suriye'de Esed rejimine değil, terörle mücadeleye destek olduğunu ileri süren Lavrov, "Biz şahıs olarak birilerini korumuyoruz. BM üyesi bir ülkeyi kendi hükümetinin talebi üzerine koruyoruz." diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un eş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, 20 ülkeden ve 4 uluslararası örgütten 24 temsilci katıldı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.