Voleybolda Gençleştirme Projesi

Voleybolda Gençleştirme Projesi
- A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın kaptanı Burutay Subaşı: "Milli takım için iyi bir jenerasyon seçildi ve gençleştik""Son zamanlarda Türk oyuncuların maça direkt etkisi çok daha fazla oluyor"- Genç oyuncu Baturalp Burak Güngör: "Gençleştirmenin olumlu s


ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın kaptanı Burutay Subaşı ile genç oyuncu Baturalp Burak Güngör, milli takımı gençleştirme projesinin başarılı olacağına inandıklarını söyledi.

Halkbank ile Efeler Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşayan Burutay Subaşı ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un genç oyuncularından Baturalp Burak Güngör, Milli Takım Başantrenörü Nedim Özbey yönetiminde yapılan gençleştirmeye ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Efeler Ligi'nin bir ay önce bittiğini ve federasyonun milli sporculara 20 gün dinlenme süresi verdiğini dile getiren Burutay, "Kamplar da iyi geçti. Milli takım için iyi bir jenerasyon seçildi ve gençleştik. Gerçi zamanımız biraz kısıtlı ama gelenler genç ve istekli olduğu için pek sorun oluşturmuyor." dedi.

Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e çıkmaya çalışacaklarını ifade eden Burutay, "Bu jenerasyonla başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum." yorumunu yaptı.


- Türk oyuncuların maça etkisi


Burutay, Türk oyuncuların son dönemde maçlara direkt etkisinin çok fazla olduğunu vurguladı.

Türkiye Voleybol Federasyonunun Türk sporculara güvenerek milli takımı gençleştirdiğine dikkati çeken Burutay, "İlk önce federasyon bunu gençleştirmeyi yapabileceğini bize çok güzel bir şekilde gösterdi. Biz de Türk oyuncu olarak bunu ligde gösterdik. Son zamanlarda Türk oyuncuların maça direkt etkisi çok fazla oluyor, bu da bizi çok sevindiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Milli formayı giyen sporcuların çok çalışarak takımı hak ettiği yere taşıması gerektiğini vurgulayan Burutay, "Bayanlarımız 2003 yılından beri bunu başarıyor. Biz de artık bir şeyleri değiştirip milli takımı üst seviyelerde görmek istiyoruz bunun için de çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Efeler Ligi'nin şampiyonu Halkbank ile ligde ve Avrupa'da güzel işler başardıklarını hatırlatan Burutay, milli takım kaptanlığına ilişkin ise şunları aktardı:

"Benim çalışmam önemli ama takımım Halkbank da çok faydalı oldu. Başarılar kaptanlığa kadar getirdi. Jenerasyon gençleşti. Burada en büyük benim. Milli takımlarda sürekli oynadığım için bunu hak ettiğimi düşünüyorum. Kaptan ağabeylerimden her şeyi öğrendim. Ben de şimdi genç arkadaşlarımız ve milli takım için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım."


- "Gidin bomba gibi gelin"


Baturalp Burak Güngör de milli takımın gençleştirilmesinin olumlu sonuçlarının olacağını söyledi.

Federasyonun zor geçen ligin ardından verdiği 20 günlük iznin dinlenmeleri açısından kendilerine çok iyi geldiğini belirten Baturalp Burak, "Arkadaşlarımızın çoğu ligde uzun süreler aldı ve çok yoruldu. Aslında böyle bir izne ihtiyacımız vardı. Federasyonuz da bize 'Gidin ve bomba gibi gelin.' dedi, biz de bomba gibi geldik." ifadelerini kullandı.

İznin ardından başlayan hazırlık sürecini iyi geçirdiklerini ve oynadıkları hazırlık maçlarının ardından milli takımı uzun bir maç maratonunun beklediğine dikkati çeken Baturalp, "Üst üste, 3 günde bir maçlar, deplasmanlar, bizi bekliyor." diye konuştu.

Avrupa'da güzel sonuçlar alarak en iyi şekilde Türkiye'yi temsil etmek istediklerini dile getiren Baturalp, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gençleştirmenin olumlu sonuçlarının olacağına inanıyorum. Milli takım olarak hedefimiz bütün maçlarımızı kazanmak. Yapabilecek güçteyiz. Buna inanıyoruz. Voleybolda Türkiye, hem erkek hem bayanlarda çok üst sıralara yükseldi. Kulüplerimizin Avrupa'da aldığı başarılar çok önemli ama son dönemde milli takımlarda da güzel şeyler yaptık. Türkiye adına çok güzel genç tecrübeli karmaları bir araya geldi ve sonuçları iyi oldu. İnşallah milli takımı daha iyi yerlere getiririz."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.