Western Digital-SanDisk birleşmesine AB onayı

Western Digital-SanDisk birleşmesine AB onayı
AB Komisyonu, Western Digital'in SanDisk şirketi ile birleşmesini onayladı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Western Digital'in SanDisk şirketi ile birleşmesine onay verdi.

AB Komisyonu kararında, her iki şirketin de ABD menşeli olduğu, bu firmaların birleşmesinin Avrupa’da rekabet ortamına zarar vermeyeceği bildirildi.

Western Digital ile SanDisk firmalarının birleşimi sonrasında büyük bir pazar payına sahip olacağı belirtilen kararda, bu piyasada, Intel, Toshiba, Micron ve Samsung gibi etkin firmaların bulunduğu ve etkin rekabetin devam edeceği kaydedildi.

AB Komisyonu Rekabetten Sorumlu Üyesi Margrethe Vestager, bu şirket birleşimini dikkatle incelediklerini belirterek, “ABD’li ortaklarla çok etkin bir çalışma gerçekleştirerek, hızla gelişen bilişim teknolojileri sektöründe böylesine, milyar dolarlık bir anlaşmayı bekletmeden onayladık. Şirketlerin birleşiminin tüketicilere olumsuz bir etkisinin olamayacağını belirledik” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz ekim ayında Western Digital, SanDisk firmasını satın almak için 19 milyar dolarlık teklifte bulunmuştu.

Dünyanın en büyük sabit disk üreticisi şirketlerinden biri olan Western Digital firması, dünyanın en büyük flaş bellek üreticilerinden SanDisc'i satın alarak akıllı telefon ve tabletlerde kullanılan hafıza çipleri sektöründe faaliyetlerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.