Ya Afrin yıkılsın ya da teröristler yakılsın

Ya Afrin yıkılsın ya da teröristler yakılsın
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesindeki terörist gruplara yönelik düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekâtı'nı değerlendirirken, "Artık terör örgütü PYD-PKK’ya Afrin’in tabut, arkasından sırayı alacak olan Münbiç’in mezar olması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesindeki terörist gruplara yönelik düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekâtı'nı değerlendirirken, "Artık terör örgütü PYD-PKK’ya Afrin’in tabut, arkasından sırayı alacak olan Münbiç’in mezar olması yegane ve sonuna kadar desteklediğimiz milli hedeftir. ABD’nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır. Ya Afrin yıkılsın, ya da teröristler yakılsın" dedi.

'AFRİN'DE ANKARA'NIN KUYUSU KAZILMAKTADIR'

Kızılcahamam'da yapılan MHP'nin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ile TBMM Grubu ortak toplantılarının yapıldığı, Türkiye'nin siyasi gündemi, dış politika, Suriye ve Irak meselesi ile terör konularının ele alındığı 2 günlük kamp, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı basın toplantısıyla sona erdi. Bahçeli, Suriye sınırının hemen dibinde Afrin bölgesinde alenen terör koridoru açılması, terör devleti kurulması için canla- başla sürdürülen şirret faaliyetin büyük bir milli tehdit olduğunu kaydetti. Suriye’nin kuzeyindeki ağır sorunların sebebinin ABD  olduğunu vurgulayan Bahçeli şunları söyledi: "Aynı anda hem dost, hem düşman olmak hangi hukuk, hangi adap, hangi demokratik erdem ve ortaklıkla tanımlanacaktır. Türkiye şu anda sınırlarının diğer yakasından kaynaklanan muazzam bir tehdit dalgasına muhataptır. Asıl mühim olan budur. Halep’in en büyük ilçesi olan, doğusu Azez’e, batısı Hatay’a, kuzeyi Kilis’e komşu bulunan Afrin’de terör devletinin provaları yapılmaktadır. Amanos Dağları Afrin’e açılan penceredir ve bu yolla teröristler yıllar içinde vatana sızmış, hain ve kanlı eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Şunu herkes görmelidir ki, Afrin’de Ankara’nın kuyusu kazılmaktadır. Münbiç ise PKK-PYD’nin hâkimiyetindedir, terör koridorunun Akdeniz’e ulaşabilmesi için burası oldukça stratejiktir. ABD bu maksada gözü dönmüşçesine yardım ve yataklık etmektedir. Afrin, Türkiye’nin sınır güvenliğini emniyete almak için temizliği mecburi olan stratejik bir noktadır. Halep’in bu ilçesi terörizmin esaretinden kurtarılırsa, PYD-YPG’li caniler Münbiç’ten sökülüp atılırsa, Suriye’nin kuzeyinde hainlerin barınma imkânı, tutunma ihtimali kalmayacaktır."

‘TÜRKİYE ULUSLARARASI HUKUKTAN KAYNAKLANAN HAKLARINI KULLANDI’

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygıyla yaklaşıp bölgesel istikrar ve güvenlik için operasyon başlattığını belirten Bahçeli, şöyle devam etti: "Artık söz bitmiş, harekât aşamasına geçilmiştir. Dün akşam saatlerine kadar PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütlerine ait sığınak, barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 108 hedef başarıyla imha edilmiştir. Harekâtta sivil ve masumların zarar görmemesi için azami dikkat ve hassasiyet gösterilmiş, gösterilmeye de devam etmektedir. Bu operasyon için gerekli askeri, siyasi ve diplomatik tüm hazırlıklar tam bir uyum ve dengeyle yapılmıştır. Artık terör örgütü PYD-PKK’ya Afrin’in tabut, arkasından sırayı alacak olan Münbiç’in mezar olması yegâne ve sonuna kadar desteklediğimiz milli hedeftir. ABD’nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır. Ya Afrin yıkılsın, ya da teröristler yakılsın. Kahraman Mehmetçik yalnız değildir, nice Mehmetler vatan sathında onlara katılmak için hazırdır. Hükümet yalnız değildir, MHP' yanındadır. Devlet, asla yalnız değildir, millet vardır ve ayaktadır. Türkiye’ye kanlı silahlarını çevirenler buna pişman edilmelidir. Mücadeleyse; mücadele, cansa; can, feda olsun vatana diyor, Allah’tan kahramanlarımıza muvaffakiyetler diliyorum."

'CHP'NİN OPERASYONU SULANDIRMA HEVESİ ZİLLETTİR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afrin'e  operasyon yapılacağının gündeme gelmesi ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve sözcülerini öfke ve tahammülsüzlük sardığını savunarak şu ifadeleri kullandı: "Sayın Kılıçdaroğlu, bekamıza diş bileyen Türkiye düşmanlarıyla diplomasi yoluyla mücadeleyi önermekle halt etmektedir. Herhalde, 1920’li yıllarda yaşasa, yine diplomasi diyecek, yine çakacak, yine maskesi düşecekti. Bununla birlikte diplomasi devrede değil miydi? Ne gereksiyorsa yapılmadı mı? Halen de yapılmıyor mu? CHP Genel Başkanı’nın bu PYD-PKK hoşgörüsü, operasyonu sulandırma hevesi basbayağı zillet, alnına sıçrayan kara bir lekedir. Sorumsuz ve gayri milli siyaset işte tam da budur. Afrin Harekâtı'na karşı çıkmak, millet evlatları arasına nifak sokmak FETÖ dili, PKK ağzıdır.  Afrin harekâtını yıpratıp altını oymaya çalışanlar düşmanın içimizdeki kolu, PYD-PKK-FETÖ kuklalarıdır. Yazıklar olsun bunlara. Haine hain diyemeyen, düşmana tavır gösteremeyen ne milletin gönlüne girebilecek, ne de Türkiye’nin gündeminde olmayı hak edecektir. Bunların sonu hüsran, gidecekleri yer ise tarihin çöplüğünden başka bir yer olmayacaktır."

'DURUM ÇAYLA ŞEKER GİBİDİR'

Bahçeli bir gazetecinin "Afrin'den sonra Münbiç'e de operasyon yapılmasını gerektiğini söylediniz. Bunu biraz daha açar mısınız?" sorusunu "Durum çayla şeker gibidir, çay ayrı, şeker ayrı olursa bir anlamı olmaz. İkisi bir arada olursa keyifli olur" diye cevapladı.

 

Kaynak:Demirören Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum